MiG-21MF (1:144)

Doba čtení: < 1 min.

MiG-21MFStavebnice: Eduard 7108

Letoun MiG-21 není třeba dlouho představovat, podrobnosti lze najít téměř na každém místě, které se zabývá letectvím a leteckou technikou. Není divu, při produkci přes 10000 kusů všech verzí jde o nejvíce a nejdéle vyráběný nadzvukový letoun. Verze MF je již třetí generací tohoto stíhacího letounu.

Model

Stavebnice 7108 od Eduardu obsahuje výlisky MiGu-21MF, balené do stavebnic DualCombo/Super44, je balená v sáčku, obsahuje pouze jednu obtiskovou verzi a neobsahuje jakékoliv další doplňky. Ve větších měřítkách používá Eduard pro takto vybavené stavebnice heslo weekend, což plně vystihuje časovou náročnost stavby.

Stavba

Co říci ke stavbě? V podstatě nic. Díly jsou natolik přesné, že bez problému zapadají na svá místa, aniž by vytvářely nežádoucí přechody. Celá stavba je během pár chvilek hotová a je možno přistoupit k povrchové úpravě.

Zbarvení a označení

Ve stavebnici je nabízena šedivka, tj. celošedý stroj číslo 4175, moje volba ale padla na letoun v původní kamufláži dodané ze Sovětského svazu, konkrétně letoun číslo 7611. Celý stroj je nastříkán tmavou okrovou (Humbrol 63), doplněnou nepravidelnými poli tmavě zelené (Humbrol 155). Spodní plochy jsou světle šedomodré (Humbrol 147 s přídavkem modré 15). Trupové číslo 7611 jsem vytiskl na obtiskový arch od Propagteamu, výsostné znaky jsou z aršíku stavebnice.

Závěr

Výsledkem jsem nadšen.

Fotogalerie