20/05/2004
Mno, nezbyva, nez pripomenout zlata slova

pana Macka, nekdy z minuleho tydne. Volne cituji:"Nezli zvysovat kontrolu uredniku u nichz hrozi podplaceni, je lepsi nastavit mechanizmy tak, aby k podplaceni nemohlo dojit. To znamena, ze pokud obcan splni podminky pozadovane zakonem, nema urednik jinou moznost, nezli o obcanove zadosti v zakonem stanovene dobe rozhodnout kladne...."
Jenze to by se socani vsech odstinu halt posrali.

hans hase, 213.169.34.21

No,

ono když si úředník kupříkladu soustavně vaří kafe ze společného reprefondu určeného pro vařbu kafí nadřízeným a kontrolám místo ze svého a když bude politická vůle, iniciuje koloťuk návrh zákona namířeného proti tak zvrhlému jednání s tresty nepodmíněnými a tvrdými. Zároveň vznikne extra policejní útvar na tento typ zločinu, policejní prezident pohovoří do médií, že jsou připraveni a bude se tvářit drsně, jak jeho funkci přísluší, dál budou vytvořeny dvě poslanecké komise - jedna na kontrolu toho extra policejního útvaru a druhá jenom tak. Rovněž budou proškoleni soudci, aby to uměli odsoudit, a státní zástupci, aby to uměli stíhat. Taky bude založen extra úřad čítající šéfa (ČSSD), 20 úředníků (vesměs ČSSD), 60 počítačů a notebooků (bezpartijních), mluvčí a vrátného (oba ČSSD), který bude tento trestný čin monitorovat. Kanceláře úřadu budou vybaveny nábytkem z palisandrového dřeva, což sličná mluvčí zdůvodní tak, že i státní úředníci by měli pracovat v prostředí důstojném 21. století.

ODS ústy Langrovými zákon tvrdě odsoudí a povede řeč o policejním státě, který se svobodnému občanovi plete i do vaření kafe. Komunisté budou roztrušovat, že kdyby vládl proletariát, k takovým zvrhlostem by nemohlo docházet, poněvadž kafe by bylo akorát v Tuzexu, a to jenom každou druhou středu v měsíci. Konečně lidovci podají 458. návrh zákona na úplný zákaz interrupci, přičemž poslanec Karas nově navrhne i zákaz souložení, neboť toto prokazatelně k interrupcím vede. Do dodatku pak pilně přičiní i zákaz pití kafe.

A prostší část národa bude velebit tvrdou ruku energického ministra - tak na ně, darmožrouty, kafe z cizího se jim zachtělo - a onen úředník si bude v poklidu i nadále vařit kafe ze společného reprefondu určeného pro vařbu kafí nadřízeným a kontrolám, neboť je zkušený a znalý. Co by se mu taky mohlo stát? I investigativní novináři, představující ostatně největší nebezpečí, pijou kafe ...

No a teď máme tažení proti korupci - ono je furt před volbami, že, a korupce je odsouzeníhodná. Kolikže korupčníků skončí v kameňu? Kolik jejich šéfů rezignuje, resp. bude rezignováno, protože jejich podřízení berou úplatky? Kolik nadšéfů těch šéfů rezignuje taky? A doteď nebylo legislativy, aby byla korupce stíhatelná?

Jura, jurax@seznam.cz, 195.47.14.122