25/10/2004
Pravice v podání ODS je dnes jedinou silou- ano volme ODS....ale...

musí i ona změnit radikálně přístup k právu, padni komu padni. Není možné, aby na radnicích vládlo korupční prostředí spojené se stavební činností při zadávání zakázek, podobně je na tom kraj i ministerstva. Musí prohlasovat přísný zákon o třetu zájmů a vymítit korupci z komunální politiky, která dosud dosáhla drakonických rozměrů.Nemůže si předseda strany jako státní činitel dovolit setkat se s člověkem, který vyjde z vazby jako Železný a jehož nečisté podnikání s úniky daní leží lidem v žaludku. Pokud je takové transformace ODS schopna, volme ODS, protože ČSSD je již nyní sama korupcí protkaná a navíc pendrekáři z let 89 nastolují stejné pořádky, jako byly dříve, včetně špiclování a sledování odpůrců politiky ČSSD. Zavání to praktikami Lukašenka z Běloruska!!

Drda, 82.100.11.238


Pane Bartoni,

jak můžete napsat, že stát je něčeho příznivcem. Vždyť stát je neosobní struktura. Je to technická pomůcka k zajištění obecných a společných zájmů jeho obyvatel. Přisuzování lidských vlastností státu, je antropomorfismem toho nejfikanějšího rázu a je obrovskou metodologickou chybou. Umožňuje totiž politikům se za touto obezličkou skrývat. To ne my, to stát. Vláda je zodpovědná za chod státu a proto je nutné brát k zodpovědnosti vlády, které jsou skloženy z fyzických lidí. Dzp.

Karel Janyška - Kajan, 212.80.64.66


Anomie aneb stav bez zákonů, bez práva, vzniká

různými způsoby. Nejčastější je válka nebo revoluce, ekonomický kolaps státní moci. Cesta, kterou dnes zkouší ČSSD, byla zatím popsána jen teoreticky - jako možná varianta vývoje. Právo se díky jeho hypertrofii a překotné dynamice změn stává nepoznatelné a právní vědomí společnosti rychle zaniká. Pokud k tomu přistupuje jako u nás další cesta - tedy cílená deformace morálky a zásadní rozchod práva s tradiční morálkou, stává se nebezpečí anomie akutním.
Prostě parlament a vláda už vychrlili takové množství právních předpisů, že už nelze ani zjišťovat, jda jsou ve vzájemném souladu čili nic. S tak rozsáhlým souborem příkazů, zákazů a povolení už vůbec nelze pracovat, je to neuchopitelné a nezpracovatelné. Provedení jakéhokoli právního úkonu, realisace jakékoli akce začíná být mnohem jednodušší než zjištění, zda záměr úkon učinit či akci provést je v souladu či v rozporu s právním řádem. A ostatné - proč by to kdo zjišťoval, když stejně neví, jak dlouho to v souladu bude - již zítra to může být jinak. Právo se mění rychleji než trvá jeho poznávání. Mění se rychleji než lze provést průměrně složitý řetězec právních úkonů, směřujících k realisaci libovolné akce. Vůbec už nemá smysl snažit se právo poznat. Lépe je udělat to, co udělat chci, a počkat si, jestli se najde žalobce. Protože kde není žalobce, není ani soudce.
Sociálnědemokratická "právní smršť" nám to právo odnesla do nenávratně.

Saša, 195.113.166.14


Pravice v podání ODS

je dnes skutečně jedinou silou, která je schopna koalici KSČM a ČSSD ve volbách porazit. V tom má autor pravdu - přesněji kéž by v tom měl pravdu. Ale rozhlížeje se po slovech a praktických skutcích ODS na urovni místní i celostátní, musím dodat BOHUŽEL.


Jura, jurax@seznam.cz, 195.47.14.126


Otaznik nad problemem islamofasismu.

Drive nebo pozdeji si musi Francie a Nemecko a zapadni Evropa uvedomit, ze islam je problem svetovy a ne jenom Ameriky. Nastala chvile, kde zapadni demokracie by se meli sjednotit v boji proti terorismu a necekat az sud ropy bude stat 100$ a nezamestnanost se zdvojnasobi a pak zacit neco prodiskutovavat. Od zkonceni 2.sv. valky do prvnich voleb v NSR 1950 ztratila Amerika 7000 mladych kluku. Stejnou taktiku destrukce a vrazd, jakou provadeji teroriste z Iranu, Syrie a Iraku provadeli zbytky SS verwolfs v zapadni Evrope. Vrazdili kohokoliv kdo spolupracoval na obnoveni mistnich uradu, vrazdili i zeny, ktere si neco zacly s okupacnimi vojaky. Titulni stranka v casopise Newsweek z r. 1947 zni: "Vyhrali jsme valku, prohravame okupaci"! Bez velkych investic a vytvorenim demokracie by se nikdy nestala NSR a zapadni Evropa hospodarskym zazrakem a Evropa by se dnes spise podobala rozvracenemu Balkanu. Nova evropska moda nadavat Americe za cokoliv, vcetne zmenam v pocasi se nemusi v dobe islamofasistickych hrdlorezu vyplatit.

Milan (z Jizerskych hor), 66.124.224.80



------------------------------

To je moc hezký článek. Tohle dramatické zoufalství není hrané.

Když se komunisti v roce 1948 prodrali k moci, bylo to za situace, kdy v rámci toho "draní se" hrubě pomlouvali bohatství a všechny bohaté. A útok proti bohatým jim pomáhal udržet se u moci. Výsledek? Bohatí začali odcházet i se svým bohatstvím a ekonomika se začala hroutit. Výsledek? Devizový zákon a zákaz přelévat peníze do ciziny. Výsledek? Ilegální odchody s hotovostí a zlatem přes zelenou hranici. Výsledek? Zákony ke zpřísnění hraničního a celního režimu, ostnaté dráty s elektrickým proudem a střelba do vlastních občanů, kteří jimi už nechtěli být. Výsledek? Enormní tlak na legální výjezdy do zahraničí. Výsledek? Zavedení výjezdních doložek a devizových příslibů. Výsledek? Toto nedostatkové zboží se stalo předmětem korupce, politické i finanční. A když si uvědomíme, jak rychle klesala ona hranice bohatství, za nímž byl každý a priori lump, je nám vznik reálného socialismu zcela pochopitelným logickým důsledkem.
Nihil novum sub sole.
V roce 1947 se z důvodů sucha bojovalo o milionářskou dávku. Obdobně jako nedávno po povodních.
Historie se stále opakuje. I s tou snahou omezit svobodu obcí, i s tím obsazením policie vlastními lidmi, i tím, že se policie stává relativně samostatným hráčem na politickém kolbišti.

Saša, 195.113.166.14