14/02/2005
14.2. MEJLEM: Výzva k ukončení útoků na premiéra
Petr Vileta

K sepsání týdle výzvy mně vede vobyčejná logika. Novináří a tadlecta Odéeska furt vrtají do pana Grosse kvůli ňákýmu bejváku. Že prej dyš je premijér, tak si todlencto nemůže prubnout a furt dokola. Dyť si to lidi vemte vod začátku a pěkně logicky.

Strejda Vik pučí svýmu synovcovi na pořádnej kvartýr, aby nedělal vostudu, dyš je ten premijér. Todle je přeci normální, že si famílije vobčas vypomůže. Potom se do toho přimotá cvok Rod (nebo jak řikají kousek vod nás v Dobřanech - chovanec), kerej plácá nesmysle vo směnce a nakonec se do toho zamotá Simkanič, kerej si z nás asi dělá bohapustou srandu. A esli nevíte proč, tak teda nejspíš proto, že si ho eště nevšimli Cimrmaní a von se chce dostat k nim do dívadla.

Lidi neblbněte. Dyť si představte, žeby pan Gross musel vodstoupit. Jako právník byse asi neuživil, dyš se pochybuje vo jeho študýrování na tejdletej naší plzeňskej právnickej fakultě. Co by mu teda zbejvalo, než se posadit zase do tý mašiny a ňýčko si představte, že by to měl kočírovat.

Dyť von dyš kočíruje stát, tak sou lidi akorát nasraný, ale takle by mohly bejt taky mrtvý.

Jak se za mejch mladejch let psávalo

S pozdravem Světu mír

a jak bych dodal dneska

Lepší bejt nasranej než mrtvej

Petr Vileta