13/05/2005
Trestní oznámení

pro podezření z neoprávněného obohacování.

Není pochyb o tom, že dluhy se musí platit a že je zbytečné se vymlouvat na různé podružné faktory. TV jsi přihlásil, přijal podmínky a pokud se ti to nelíbí tak ji odhlaš, ale nediskutuj o platbách. Právně zcela jasné a průhledné. To co ale předvedla ČT televize je ale opět projevem toho, že na vedoucích postech této země sedí totální samolibí diletanti, kteří vymyslí ptákovinu a tuto se snaží prosadit. Ptákovinu (nebo trik), která je ve svém důsledku kontraproduktivní a místo aby splnila svůj cíl (t.j. přimět co nejvíce dlužníků aby své dluhy vyrovnali), tak s prominutím oprávněně(!) nasere polovinu národa. To by byl pane Janečku takový problém rozeslat dopisy třeba takového znění:

„Vážený televizní diváku, při kontrole plateb v naší databázi (kterou jsme převzali od Č.pošty) bylo zjištěno, že jste dosud neuhradil zákonem vám stanovené koncesionářské poplatky a to:
duben – září 2002 / 6 x 75 Kč = 450 Kč
Nabízíme vám krátkodobou možnost tento váš dluh uhradit v původní výši do 21 dnů.
Pokud tak do tohoto termínu neučiníte, tak tento váš dluh budeme nuceni výšit i o penále, což by vašem případě činilo 450 + 890 = 1340 Kč.
Pokud se domníváte, že jste námi evidovaný dluh řádně zaplatil, tak to prosím doložte příslušnými doklady, které můžete zaslat na adresu xxx.“

Nemyslíte, že takovýto dopis (pochopitelně patřičně stylisticky a právnicky upravený) byl mnohem účinnější než nešťastná cesta kterou zvolila Česká televize? Ta totiž nutně vede k podezření že jejím cílem nebylo ani tak inkasovat co nejvíce dluhů, ale spíše zajistit snadné ¨boční příjmy jistým jedincům a firmám. Vřele bych doporučoval aby na ČT bylo podáno trestní oznámení. On ten trik s těmi telefony není až tak blbej nápad ...


kuba, 85.160.129.227

Kolik potřebuji státních kanálů ???

Státní kanál potřebuje vláda a stačí jí jen jeden a měl by mít charakter zpravodajství.
Vše ostatní je třeba dokud je čas ještě před digitalizací zprivatizovat.
Bohužel pseudokulturnímu hmutí tak chcípne dojná kráva a zmizí i hovadiny a zkrytá reklama.
Např. Banánové rybičky a jiné šílené tolk show.
Totéž platí i pro ČRo.
Rovněž je třeba ukončit zákonnou zlodějnu:
JEDNOU PRODANÉ a N-krát zaplacené zboží viz OSA, DALIA a jiné organizace.
Veřejnoprávní televize zaplacená na veřejnosti
to je bezva fór.

J.B.Marconi, cerna@obrazovka.ct, 82.99.180.10

Promlčení ?

ČT navíc ve svém výhrůžném dopise neinformuje, že promlčecí lhůta u dlužných televizních poplatků je tři roky! Žádat ale můžeme," tvrdí alibisticky mluvčí ČT Martin Krafl. Spousta lidí se tak může nachytat a zaplatit něco, na co nemá ČT právo."
Dotyčný komentátor by si měl prostudovat, jaký je rozdíl mezi promlčením pohledávky a zánikem pohledávky.
Cituji ze: http://www.ceskenoviny.cz/prilohy/paragrafy/obecne/index_view.php?id=32612
Promlčení

V případě promlčení se uplynutím zákonem stanovené doby stává závazek dlužníka promlčeným, takže není možné, aby se věřitel jeho splnění úspěšně domáhal u soudu. Závazek nezanikne, ale je oslaben tím, že jej není možné vymoci s pomocí státního donucení před soudem.

Právo se takto promlčí, jestliže nebylo vykonáno v době v zákoně stanovené. Promlčení však zásadně musí dlužník namítnout před soudem, jinak soud o nároku věřitele může rozhodnout kladně.

Od promlčení se zásadním způsobem odlišuje tzv. prekluze neboli zánik závazku uplynutím doby. V tomto případě (na rozdíl od promlčení, jež je pravidlem, jedná se o výjimku) uplynutím doby není právo jen oslabeno, ale vůbec zanikne. Zaniklý závazek není možné po právu vůbec splnit, a pokud by se tak stalo, jde o bezdůvodné obohacení, jež může být požadováno zpět. Před soudem se rovněž jedná o odlišný případ: na rozdíl od promlčení nemůže soud čekat na námitku dlužníka, ale sám nemůže přiznat zaniklé právo. Plnění, jež zaniklo, tedy nepřizná a žalobu musí zamítnout z úřední povinnosti, bez námitek či návrhů zdánlivého dlužníka.



Kamil, 195.113.136.31

Ale Karle H.,

chyba je v povinnosti platit koncesionářské poplatky, platit něco co jste si neobjednali, proto se lidi těmto platbám vyhýbají, proto socialismus nefunguje. Platí se za něco, co byste bez zaplacení nedostal, to je logika reálného světa. Ústava EU je něco podobného, je to také něco co jsme si neobjednali a bude to prosazeno proti vůli lidí, hlasováním parlamentů bez mandátu k tomuto hlasování. Jak asi takový superstát dopadne? Jako ČT, jako instituce se špatnou pověstí a bez autority, a tu autoritu si bude muset vynutit násilím, stejně jako ČT. To je logika socialismu.

Ivan Nový, 80.188.69.202

To se nám to téma zvrhává a posunuje, tak ho vraťme:

Česká televize už léta lobuje za víc peněz. Má pocit, že za to, co dostává z daní lidu a z povolené reklamy se nedá vyžít a že už víc šetřit nelze. Je to její názor, můžeme ho odmítat, nebo chápat, nebo akceptovat, i když já osobně znám dost lidí kolem Kavek se motajících, kteří tvrdí, že jsou místa, kde peníze do kanálu tečou proudem.
Nicméně - TV se kromě jiného rozhodla zvýšit procento úspěšnosti výběru televizní daně. Jenže - daň z hlavy jí neprošla, nepřihlášené TV přijímače neumí zjistit, tak to zkusila s lidmi, kteří ohlašovací povinnost řádně splnili. Projela svoji databázi a prohlásila všechna pochybení v řetězci divák - SIPO - TV za lumpárnu diváka.
No a od toho už je jen kousek k neurvalému a buzeračnímu přístupu mocenské vrchnosti. Pošle Vám upomínku aniž by vyčíslila za jaké období, aniž by svoji pohledávku upřesnila (jak má divák vědět, co to je 351,60? je to dlužná částka, úrok z prodlení, poplatky za dopis nebo příspěvek na kafe?), komunikaci až do včerejška připouštěla pouze přes jakousi podivnou erotickou linku (nikdy bych ji nepoužil protože v dalším řízení nikomu nikdy nedokážu, že jsem o údajném dluhu jednal a nevykašlal se na to), mluvčí Krafl či jak se jmenuje šíří výroky ve smyslu co bylo ukradeno musí být vráceno aniž by řekl kdy a jak to bylo ukradeno atd. atd.
Tenhle způsob jednání, kdyby použil jakýkoliv soukromý subjekt, by mu zamázli u prvního stání soudu nejnižší kategorie, takže by to ani nezkoušel. Jenže TV tady kalkuluje se strachem lidí z tvrdých formulací, z advokátů, ze soudu.

Dopadne to stejně jak na těch silnicích - kdo platí celý život a někde se mu v evidenci zašantročila jedna platba (třeba i pochybením SIPA pošty nebo TV), tak s třesoucí se rukou zaplatí a to včetně x krát 38 minut za telefon, ten kdo nikdy nic neplatil nezaplatí ani teď. A na ČT už navždy zůstane špinavý flek hulvátské instituce.....


Bubik, 212.71.152.42