29/08/2005
Socialismus je

křesťanstvím ateistů, jen s tím rozdílem, že většina věřících akceptovala a respektovala Boha. Bylo tu cosi, co je "nutilo" chovat se alespoň přibližně podle desatera. A když přece jen uklouzli,byl tu ještě stud. Kolektivističtí socialisti už respektují jen svoje zájmy, které přece "musí někdo" uspokojit. A ani se nezastydí.

Obě ideologie mají v sobě jako jednu z hlavních myšlenek odpor k bohatství, ke kupení majetku, fuj. Proto je mezi socialisty tolik neúspěšných, kteří se, vlastní neprůbojností a díky podvědomému strachu přiznat potřebu peněz, nikdy nedostanou na výsluní. Nikdy si nevypěstují tržní instinkty ani ostražitost. Než se rozhodnou chytnout příležitost k zisku, je pryč, zato naletí kdejakému "dobrákovi" jako třeba kampeličkáři. A pak skučí a žalují - to ONI !

Musí v tom být kus pravdy, protože bohatý západ, první generace úspěšných podnikatelů byli
většinou jen protestanti. Jejich víra je tolik nesvazovala, v bohatství viděli požehnání. A kapitalismus jako moderní liberální společenský řád vznikl přece v protestantských zemích. Naopak čím tuhší katolicismus, tím snadnější poroba, stádnost. Ona to ta diktatura s námi post/křesťany měla hodně snadné, Jánošíci a Ondráši nezakládali a nešířili hnutí. Hnusní sobci. To se nám pak v kostele vysvětlilo, že to jsou jen zhůvěřilí kradači a bylo vymalováno, sympatie v ....pryč. TýVý nebyla, natož internet..., tož jsme ohli hřbety, zatli zuby a předávali dalším generacím tu koninu, že hromadit majetek je hřích. A tak jaksi jsme si protiliberálně fandili (vlastně fandíme nebo spíš dofanďujeme) jak jsme kulturnější než ti západní hraboši, občas jsme si hráli na obrození II. a hlavně o spartakiádách a 1. májích jsme tou šaškárnou lákali zkažené kapitalisty k nám. Do tábora míru a mladých, nádherných, štěstím zářících a pějících lidiček!!! On ten socík vlastně v očích našich intelektuálů nebyl zas až tak..., málokdo z nich byl v rozhodovací funkci, to si rozebrali ruďoši, takže žádná velká odpovědnost ani dřina, jánabráchu bráchanamne, všichni jsme měli skoro stejně, takže o závisti se skoro nevědělo, že existuje. Žádná konkurence, plná zaměstnanost, kdekdo si nažgrblil aspoň na trabanta, benzín za 2,- Kč, lístek do kina za 5,-, rohácké rekreace za babku. Kdo v tom uměl chodit, pohodička, občas i pro přítulného nekomouše.

Pak se zacinkalo klíčema, fofrem, jako když prohučí rychlík. Jo, ještě někteří i slzku v oku zamáčkli, jenže, kurňa, najednou že prý zodpovědnost, samostatně jednat, okamžitě reagovat. Tak to teda neeee, státe,. starej se! My jsme tu a v jednotě je síla a bohajeho, pro tohle jsem klíčema cinkal??? Tak to teda neee, to je bordel a za všecko může Klaus.

Zlatý Paroubku, oroduj za nás…..vypadáš tak strejcovsky a mravně a hlavně dej bacha na ty soukromníky, jsou to všecko ničemové a ohrožují naši rovnost…..fuj


Jaka, 194.212.16.103