10/02/2006
Titulek: ach jo...........

Jsem znechucena. Neboť nejsem zákazník, ale jen objekt zisku, chudá klientka, která si ještě nepořídila homebanking ani mobilbanking, neboť můj mobil je předpotopní debil. Jsem však již vycvičená opice, která vstoupí, pozdraví ostrahu, sama si orazítkuje své převodní příkazy, sama si je hodí do kastlíku a pak řekne "nashledanou" a jde. A až tam dají do předsíňky terminál, tak si to sama natypuju, pozdravím logo banky, případně na něj plivnu, a taky půjdu.
Způsob, jakým banky zacházejí se svými klienty, svědčí o tom, že nás už nepovažují za lidi, ale pouze za chápavé vydělávající opice, které je možno postupnými kroky vycvičit a které je možno postupným navyšováním poplatků vysávat víc a víc. Za posledních několik let mě zkrátka ani jedna banka nepotěšila například lidským přístupem, či lákáním klientů na snižující se poplatky.
Ještě že věřím v posmrtný život, protože jinak by ten život v civilizované společnosti byl naprosto beznadějný a prázdný a musela bych si vyčítat, že jsem do téhle klece přivedla své děti.
A tak co hezkého na závěr? Představte si, narodil se nám brouk zlatohlávek, říkám mu Bertík, a mám z něj radost daleko větší, než z posledního zvýšení poplatku za to, že si smím v bance orazítkovat svůj příkaz a hodit ho do schránky! Ať žije Bertík!


Zastavme megapobídky, dokud je čas!!!

Zastavme zejména Hyundai!!! Tato automobilka během 3 let prodělá obdobnou krizi, jako prodělalo Daewoo (faktický krach) a jedno pracovní místo zase přijde na 1,3 milionu korun. Poučme se z vývoje na Kolínsku! Tamní TPCA stála také miliardy a výsledek naprosto nulový. Nezaměstnanost v kraji se nijak výrazně nesnížila, protože firma nabízí směšné nástupní platy, takže adepty na zaměstnance se stali téměř výhradně cizinci. Jenom se zvýšily ceny nemovitostí a pozemků. Je sice moc ohleduplné, že sponzorujeme Ukrajince, Rusy a další národy ze svých daní, ale máme na to, abychom mohli být takto velkorysí? Proč má sklenář v malé dílničce a se starým Formanem platit daně jako mourovatej a riskovat kriminál, když nezaplatí 150,- Kč, když vedle v obrovském nadnárodní kolosu jezdí manageři v milionových autech, pobírají milionové platy a na daních neutratí ani vindru? A stejně nakupují všechno na e-shopech a bydlí ve velkých městech, takže ani v otázce zvýšení kupní síly nám moc nepomohou...