07/06/2007
Autor: realita dnes a zítra

kdo u nás vládne?

...není to u nás pravice a levice ale jinak řečeno ELITY, které vlasní know-how na obstarání vojensko-ekonomicko-politické moci a OSTATNÍ, kteří mají za úkol ty první financovat....

ELITY jsou strukturovány do klanů zvaných politické strany a skládají se z členů a tzv. sympatizantů...

je to v historii nový, postsocialistický model vládnutí, který je postaven na náboženství jehož obsahem jsou poučky z tzv. demokracie, kdy lid se ochotně účastní cyklických náboženských aktů zvaných volby(elit) a následně financování blahobytného života vůdců které vzývá, takže není téměř potřeba úžívání masové represe proti neposlušným plátcům...







Tomáš Němeček: Pokusní a vypasení
reklama


Ke kterému zvířeti jsou Češi přirovnáváni nejčastěji? Kupodivu ke králíkům. Vláda svým "zbytečným snižováním daní" provádí nevyzkoušený experiment s 10 miliony pokusných králíků, řekl včera ve sněmovně stínový ministr financí Bohuslav Sobotka. Komentátor Bohumil Doležal naopak píše o králících "vypasených". Je to drsná metafora; ale trefnější.

Jakýpak pokus? Stropy na sociální a zdravotní pojištění zavádíme jako poslední v civilizované Evropě. Firemní daň se má snížit jen na úroveň Slovenska. Jediná sazba daně z příjmu byla možná "pokusem", když ji v letech 1994 - 1995 zaváděly pobaltské státy. U lékaře platí i sociální Francie a Švédsko... To není nevyzkoušený experiment, ale oslazený odvar ze slovenských reforem. V Bratislavě se rozpočet nezhroutil, strašit tím u českého "batůžku" je snad pod Sobotkovu úroveň.

Topolánkovy návrhy představují největší změnu od vzniku samostatného Česka; to ale není tak mnoho. Když měl kabinet škrtat v rozplevelených daňových úlevách, sáhl jen na stravenky a režijky. A ucukl, jen se železniční odbory zamračily. Co teprve kdyby si vláda troufla - jako že by měla - na daňové úlevy pro stavební spoření a odborářské příspěvky? A kdyby po vzoru maďarského (socialistického) premiéra Gyurcsánye zavedla univerzitní školné 400 eur ročně a oznámila propuštění čtvrtiny úředníků? To by musel pan Sobotka mluvit nejméně o králičí genocidě.

Gyurcsány se do řezů pustil, až když musel: loňský rozpočtový schodek v Maďarsku dosáhl 10 % HDP. Dnešní Česko zatím akutně nemusí dělat nic. Jen se těžko rozpozná, kdy se dnešní blahobyt mění v nebezpečnou vypasenost.