10/08/2007
Lidem kteří dohlíží na dodržování silničního zákona a obecně veřejného pořádku skutečně nezávidím. Český člověk je zkrátka takový obyčejný vyčůránek, který jak se zdá potřebuje nekompromisní pravidla, neboť jinak žádná pravidla není schopen dodržovat. Má tolik drzosti, že bez jakéhokoliv respektu je schopný orgánům, které dohlíží na dodržování zákona i lhát, vymýšlet si argumenty, vyhrožovat známými a kamarády, či být sprostý a drzí. Osobně bych špatně zaparkovaná vozidla nechal vždy odtáhnout a vozidlo bych majiteli vydal jen na kauci, přitom bych ho nechal zaplatit i za parkovné na odstavném parkovišti a administrativní řízení. Samozřejmě, že bez jakéhokoliv odvolání. Jak by si to majitel vozidla vyřídil se skutečným přestupcem by záleželo jen čistě na něm. Pokud by majitel vozidla na místě bránil v odtahu vozidla, nechal bych ho zajistit za bránění orgánu ve výkonu úřední pravomoci.


*****************

Tak nevim jestli je zrovna ucetni centrum byznys s vyssi přidanou hodnotou. Cesko ma velmi silnou prumyslovou tradici a pokud chce na tuto tradici navazat tak je nutne posilit aplikovany vyzkum a k tomu je zapotrebi take velky objem rizikoveho kapitalu. Aplikovany vyzkum musi financovat velke firmy ale i banky. Je to velmi velmi nakladne a proti ucitetnim a pravnim centrum tato cesta vyzaduje daleko vice znalosti, technicka reseni take vyzaduji daleko vic casu.

Autorka take projevuje zakladni neznalosti...vyvojove centra zde ma napr. Honeywell, Sun atd. atd. Existuje zde take rada projekcnich kancelari a to energeticky prumysl, chemicky. Mimo jine take vyrabime, ale i v CR je vyvoj.

Jiste je vzdy mozne cokoliv porad zlepsovat, ale mame nizkou produktivitu prace, protoze mame nizke mzdy nebo mame nizke mzdy, protoze mame nizkou produktivitu prace ?

Osobne vidim zasadni problem ve strednim managementu firem. Stredni management se chova velmi casto alibisticky a je kratkozraky. Nemyslim, ze hlavni pricina je ve vedeni firem a instituci, ale prave ve strednim managementu. Kopac nevi kde a jak kopat. Nekdo mu to musi rict.