19/12/2007
Banky jsou jak cestari v zime. Vedi ze nevyhnutelne musi prijit ale nic pro to nedelaji. Jak dlouho se nas snazi dostat ven od prepazek a nakonec se divi co ze se to stalo. Tato situace je opravdu velike prekvapeni, ale snad jen pro ne. Tak premyslim o kvalite toho bajecne placeneho managementu.



Všechno pochází z nesmyslné myšlenky všeobjímajícího sociálního státu. Občánku, zapomeň na jakoukoli vlastní iniciativu, nasyp co nejvíc peněz do erární kasy a hodný stát se o tebe postará v nemoci i ve stáří. Stačí, když budeš držet hubu a krok. Co by se stalo, kdyby stát přenechal více iniciativy občanům? Neměl by na ně páku a tisíce státních úředníků by ztratilo svůj raison d'etre, potažmo židli. Děkuji nechci.


pan reditel je idiot

Za 2 miliony funkcni IT system? Budto se pan redaktor uklepl, nebo je pan reditel typicky nekompetentni top manager. Za 2 miliony si muze od konzultantu poridit 50 stran "strategicke" prezentace. Budovani resilientniho IT systemu vyzaduje dlouhodobou strategii, organizacni kulturu ve ktere je mozne vyjadrit negativni nazor bez obav z odvety, trpelivost a penize - spousty penez.
Vzhledem k tomu, ze v bankach je IT pateri businessu, tak by o tom mel neco vedet.
Jinak se vypadkum bank nelze divit - IT je pro banky core competence, do slova o do pismene to jsou jejich penize, presto vsechny IT outsourcuji, to se pak nemohou divit ze jim cas od casu neco nefunguje :-)



Re: Gernot Mittendorfer: Dám dva miliony za funkční IT systém

jj, takhle funguje ticha posta ve velkych firmach

tipoval bych, ze mu rekli nejake hodne ramcove naklady na vyvoj webove aplikace (nejaky jednodussi frontend?) a vznikl z toho "IT system"

koneckoncu, je to pravnik, proc by to mel chapat