18/04/2008
Obávám se, že autor si dal spoustu práce s vysvětlením samozřejmých věcí , které však většina nechce slyšet a proto dělá jako by tyto problémy neexistovaly.Začína to už u problému financování vlastních domácností, když si lidé půjčují na 100% úrok. Bohužel v důsledku i za nesplacené úvěry zaplatíme všichni.
Snad se najde politik, bude mít odvahu jít proti primitivnímu myšlení(nějak to dopadne) a voliči, kteří jej zvolí.


Pokud by občan pracoval 40 let, odešel do důchodu v 60. letech, a šetřil 34%(současný odvod soc.poj.)z minimální mzdy !!, potom by měl na účtu 8000x0,34x12x40=1.305 600,- Kč.(Je uvažováno, že přirostlý úrok by "vynuloval" inflaci). Průměrný věk mužů je cca 72 let. Pak by mohl mít měsíčně 1305600/144=9.066,- Kč.To je nejmenší možný důchod.
Myslím si, že každý zdravý člověk je schopen(možná i povinen)se o sebe a jemu svěřené osoby postarat.Navrhuji, aby stát nikomu nic nedával a od nikoho nic nechtěl.


Je tragedii ze nam stat stale porouci jak mame zit. Tvuj jednoduchy vypocet presne ukazuje katastrofu soucasneho systemu. Problem je ze politici nemaji odvahu pro zmenu. Vlastne ani v parlamentu neni zadna strana ktera by se hlasila ke zruseni socialistickeho systemu duchodu.
Ted nerikam ze jsem jejich volic ale jedinou takovou stranu ktera to ma alespon v programu co znam je LiRa.

Laissez fair