20/10/2008
Hansi,

souhlasím. Je nutné jít k volbám, aby se sem nevrátila rudá totalita. Už se toho rudého svinstva vylilo dost!
Na druhou stranu je nutné jasně říct ODS: devadesátá léta jsou už za námi. Arogantní a bezkoncepční politika "neviditelných rukou trhu" se ukázala jako slepá ulička. Vláda je od toho, aby vládla a aby lidem své reformní kroky představovala, činila je srozumitelnými, aby dokázala narýsovat trasu, kterou je třeba projít a jasně představila cíl, aby také reformí kroky sama korigovala (zde nemluvím o 30 Kč u lékaře - kdo na tuto argumentaci formátu jednoho piva uslyšel, je stejný blb jako její tvůrci).


protože pro slušného člověka

který zažil naše komunisty nebo německé fašisty u moci je představa opakování jejich vlivu děsivá. Nedovedu si představit jak hrůzný musí mít někdo charakter aby dopustil reinstalaci komunistických myšlenek a metod do praxe. Důležité je, že ODS nazývá výprask výpraskem a nehledá jako Paroubek při minulých volbách viníky v médiích, v policii a jinde. Agresivní a negativní kampaň ČSSD zabrala a to samo o sobě není dobře, protože to bude příkladem pro další volby. Dobře nám tak!


Není náhodné,

že podobně jako anonym (příznačné!) přede mnou se všichni rudoši soustředí na Topolánka. Na rozdíl od omezenců, papouškujících Klausova "moudra" totiž pochopil/-i, že je nejen příležitost ale i nutnost spojit všechny části pravice, tedy najít cestu i k bezprizorním Havlovým pohrobkům a troskám jiných subjektů. I proto mu pan profesor háže klacky pod nohy, podporuje vygumované mozky Tlustého a spol. Je nutné z ODS udělat živou, dýchající stranu, je nutné ji změnit z klubu Klausových uctivačů do podoby skutečné strany, naslouchající reálným problémům více, než učebnicovým poučkám. Reálná politika je totiž daleko více oním Klausem opovrhovaným "sociálním inženýrstvím", než ekonomismem (tj. do politických tezí přetavenou ekonomikou). A taky je nutné si uvědomit, že jsou pryč devadesátá léta, magická moc "osobností" je tatam, dnes se hodnotí reálné výsledky, v politice se vyžadují realistické a srozumitelně představené projekty. Je načase přehodnotit rozbiječské postoje k EU - už přinesly dost problémů (viz třeba veletoče koruny, způsobené přílivy a odlivy spekulativního kapitálu). Zkrátka je nejvyšší čas změnit stranu z klubu sólistů a jejich kamarádů na kooperující pracovní tým, v němž platí jediné - výsledky. A tady je na čem stavět, ODS má řadu úspěšných hejtmanů, ale pozor - i neúspěšných. Partajničení musí přestat být kvalifikací.