31/10/2008
Co takhle zvýšit úroky spořivým lidem.

Co takhle kdyby si zase začaly banky vážit spořivých lidí a ne lidí kteří si půjčují? Co takhle kdyby banky konečně zvedly spořivým lidem úroky na spoření nad inflaci? To by jistě pomohlo bankám nejvíce, protože by lidé začali více spořit než si půjčovat.
Veškeré dnešní průsery totiž pramení z toho, že se na spořivé lidi ... z vysoka, úroky jsou hluboko pod inlací. Proto se lidem vyplácelo spíše si půjčovat, žít na dluh, protože i úroky z úvěrů byly přibližně na úrovni inflace, nyní jsou dokonce u nás pod inflací. Tak ať se banky nediví, že nemají peníze, protože potom je výhodnější si půjčovat než spořit.
Kdy se konečně situace obrátí a banky a stát si začne vážit spořivých lidí a banky budou úspory úročit na inflaci?




Tma v analogu nebo v hlavách.

V Česku se neděje nic jiného, než že se zavádí zcela zastaralá technologie digitalního vysílání v kompesi Mpeg2,DBV-T a v podstatě horším rozlišení nežli bylo vysílání analogové. V Česku jsme totiž měli nejkavalitnější analogovou normu s šířkou kanálu 8MHz.V podstatě se zavádí frontální útok reklamního trhu na lidi. Lidé si nakupují jak o závod velkoplošné televize s HD rozlišením, ale většinou se jim nikdo nesnaží vysvětlit, že tato televize až na nejnovější modely neumějí přijímat (vyjma přehrávačů BlueRay a HD DVD) signál ve vysokém rozlišení DBV-T2. Je to takový nenápadný podrázek na lidi. Někdo může oponovat, že se u nás zatím nezavádí pozemní vysílání ve vysokém rozlišení, ale v tom je ten zakopaný pes - PROČ. Za pár let se zákonitě bude přecházet na vysílání DBV-T2/Mpeg4 ve vysokém rozlišení, ale to lidé si zase budou muset vzít peněženku a běžet pro nový receiver, nebo televizi, která tuto normu bude podporovat. Bohužel jsme promarnili unikátní příležitost rovnou celoplošně zavádět pozemní digitalní vysílání ve vysoké rozlišení DBV-T2. Nevím jestli je to selhání Rady pro RTV, nebo zdravého českého rozumu - těžko říct. Samozřejmě se musejí prodat ty zastaralé a vyběhlé modely televizí tvářející se jako současná novinka, taktéž i receivery. Ještě na závěr - základní finta DBV-T, DBV-S digitalního vysílání spočívá v tom, že není uzákoněná norma, která by stanovovala minimální datový tok a rozlišení daného kanálu!!,přičemž z tuneru vychází do televizoru signál v PALu podle normy, ale různě kvalitní v závislosti na datovém toku původního digitalního signálu. Tomu se říká finta fň.



…a vo tom to je..

Pase ovčák ovce na zelené louce. Najednou, co to? Po horské cestě přijíždí bavorák a za ním oblaka prachu. Za volantem mladý muž v obleku od Broniho, v botách od Gucciho, vázanka D+G na očích tmavé brýle Ray Ban. Stisknutím tlačítka stáhne okénko, vykloní se a povídá: "Hej, ovčáku, když ti řeknu, kolik máš ve svém stádě ovcí, dáš mi jednu?" Ovčák se pomalu podívá na úspěšného mladého muže a řekne klidně: "Ale jo, proč ne?" Úspěšný mladý muž zaparkuje svůj bavorák, vytáhne notebook Dell, připojí ho ke svému mobilu od AT&T. Pomocí GPS určí svoji polohu, pak se připojí na satelit ESA, kde zadá svoje souřadnice a vyžádá si pořízení řady
fotografiís vysokým rozlišením. Pak pomocí Photoshopu otevře pořízené digitální obrázky a exportuje je
do zpracovatelského střediska Hamburku. Během pár vteřin dostane na svůj Palm Pilot zprávu, že obrázky jsou
zpracovány a uloženy v databázi SQL. Propojí databázi s Excelem, kde má stovky složitých vzorců, a uploaduje
všechna uložená data. Po několika minutách má zpracovaná data. Vytiskne je na miniaturní barevné tiskárně HP LaserJet jako stopadesátistránkovou zprávu a otočí se k ovčákovi: "Máš přesně 1 586 ovcí!" "To je pravda. Takže podle naší domluvy si můžete vybrat jednu ovci." Ovčák pozoruje pobaveně mladého muže, jak se snaží napasovat jedno zvíře do kufru auta, a pak povídá: "Když vám řeknu, jaké je vaše povolání, vrátíte mi, co jste si vzal?" Mladý muž se na vteřinu zamyslí a odpoví: "Jistě." "Jste konzultant EU," řekne ovčák. Mladému muži spadne čelist: "To je pravda. Jak jste to uhodl?" Vůbec jsem nemusel hádat," povídá ovčák. "Přijel jste, aniž by pro vás kdokoliv poslal. Chtěl jste dostat zaplaceno za odpověď, kterou jsem už dávno znal - navíc na otázku, na kterou jsem se ani neptal, a přitom o mé práci víte úplný kulový. A teď mi vraťte mého psa...!"