02/12/2008
To chce logické myšlení

Takže : zvýšíme daně těm bohatším-to zabrání které krizi? Stát, rovná se politik, dostane více peněz na přerozdělování svým voličům, což se rozpustí v drobných korunách na to množství lidí. Ale budou mít skvělý pocit, Jirka jim to osladil. Nicméně ty peníze ten bohatý neutratí za zboží a služby, takže část příjemců několika rozpočtových korun nebude mít práci a přijde o peníze všechny a skočí si pro podporu na úřad. Stát bude tedy potřebovat zdanit nižší příjmovou skupinu, nebo žít na dluh..
Za další : nalijeme státní peníze do firem pro podporu exportu. Čili do těch firem, které omezují výrobu kvůli nízkému odbytu v zahraničí. V době, kdy buď konkurence, nebo odběratel omezuje výrobu i za hranicemi ČR. Jaké bude řešení krize pomocí skladů, plných neprodejných výrobků a kdo to zaplatí ? Opět daňoví poplatníci.
Obnovíme státním zaměstnancům růst platů. To je v době krize nádherná zpráva. Ti, co mají vytvářet hodnoty, čili produktivní občané, musí díky krizi vydržet tlak na udržení stávající úrovně, nebo díky odstávkám výroby i vydržet nižší příjem, zatímco servisní organizace občana, státní aparát, si bude, krize - nekrize, mastit kapsy.
Kdo z pracujících voličů nevidí u Paroubka ten socialismus z dob Husáka a Bižaka, je slepý, kdo si myslí, že mu to nevadí, má krátkou paměť, zapomněl na obrovský rozdíl mezi námi z RVHP a Evropským společenstvím. společenstvím.


Globální recese - státem vytvořená bublina

Jen chci pánovi předsedovi připomenout, že globální recese vznikla splasknutím uměle vytvořené bubliny na přehřátém realitním trhu. A hádejte kdopak ji nejvíce pomohl vytvořit? Státní zásahy a podpory pro méně majetné američany. Polostátní hypoteční megaústavy Fannie Mae a Freddie Mac pokroutili a zdeformovali normálně fungující trh s nemovitostmi.
Mohli jste mít holou prdel, pracovat jako prodavač hamburgrů a stát vám půjčil na barák.
Takže teď když se to posralo, tak nejenže obyčejnej člověk můsí zaplatit dluh bance, ale ještě ho podojí stát, kterej bankám pomohl. Typický soci experiment.
Socialistická politika je jenom cirkusovej fígl jak na jedný straně lidem nacpat něco doakapes ale přitom z druhý kapsi zas to samé nebo víc vytáhnout.