06/02/2009
kde je produkce?

Jenže celá, tzv. "západní civilizace" vyrábí právě už jen ta auta (a radši ani nevědět, co na nich vlastně ještě vyrábí rodilí Evropané a Američané).
Zemědělci jsou placeni za to, že pole nechávají ležet ladem, a část polí je zastavěna logistickými sklady - kde dnes leží pouze neprodejné skladové zásoby.
Suma sumárum - Drtvivá část ekonomiky "Západu" žila z prodeje toho, co vyrobili Asiaté a z pochybných spekulací na burze ze zfalšovanými finančními výkazy společností, jejichž akcie byly obchodovány.

Nějak mi ta reálná produkce EU a USA připomíná císařovy nové šaty s tím, že jsme se odnaučili pěstovat len na látku, neumíme a nechceme látky tkát a nehodláme už ani šít. Přesto v šatech chodit chceme. chceme.



Padá spousta nápadů

Od tzv. liberálů - snížit anebo odpustit daně vytypovaným skupinám (anebo všem), nedělat nic a nechat problém prostě vyhnít (ať jsou důsledky jakékoli)pod všeléčící a všespasitelnou rukou trhu, více nakupovat a utrácet jen tak zbůhdarma všechny dostupné prostředky, zadlužovat se nazdařbůh (banky ovšem nechtějí půjčovat ledaskomu jako předtím) aby se rozpumpovala ekonomika, pomoct selektivně vytypovaným odvetvím a skupinám zboží kupř. šrotovným...

Křídlo regulátorů navrhuje národní dohled, vstup státu do vlastnictví dlužníků, národní protekcionismus, izolacionismus, celní bariéry a embarga až po suprregulátory navrhující přijetí univerzálních pravidel pro chování nadnárodních ekonomických subjektů.

A někde úplně v pozadí je prozatím ukryto ještě jedno mnohem temnější řešení - válka.

Račte vstoupit do našeho krámu a vybrat si v naší samoobsluze z možných "řešení".