04/03/2009
Lidé se zbavují pevných linek

Podle mne, jak čtu různé příspěvky na uvedené téma je pevná linka v okolních státech takovou samozřejmostí, že je asi málo domácností, které ji nemají. A cena je vzhledem k platům / důchodům / asi přijatelná. Bohužel v ČR je podle mne situace rozdílná zejména pro tyto příčiny. 1/ Špatná privatizace státního podniku, který se díky monopolu pevných linek dlouhodobě držel přesvědčení, že bez něj telefonovat nejde. 2/ Rozvoji telefonování pomocí mobilních operátorů. 3/ Rozvoji internetu, kde měl možnost nabídnout takové možnosti, že by získal velkou část klientely zpět. Bohužel manažerská pochybení a cenová neústupnost jen vedla k výraznému rozšíření konkurenčního WIFI / případně kabelového / připojení a dalšímu snížení počtu uživatelů. A všechny uvedené skutečnosti spolu úzce souvisí, tak jako spolehlivost, kvalita a cena dostupnosti hovoru a internetu. Takže asi máme hodně lidí na různých pozicích, ale jen někteří se synchronizují se svými schopnostmi, a to nejen v IT oboru.


WiFi a kabelovky obsadily prostor

Přesně tak! Proč si myslíte, že v Česku je WiFi připojení k internetu nejrozšířenější z celé Evropy? Není za tím nic víc než totální neschopnost tehdejšího vedení Telecomu nabídnout cenově přijatelný (byť tehdy třeba relativně pomalý) internet. Doslova prosrali příležitost nahradit hlasové hovory datovou komunikací.

No, a když mi volali s nabídkou internetu za výhodnou cenu, tak jsem jim řekl: Teď už vaše nabídka není tak špatná, je +/- srovnatelná s konkurencí (když nejsme v dosahu kabelovky). Bohužel jdete s křížkem po funusu. Už rok mám zařízené připojení WiFi a jsem s ním spokojený. Nemám důvod cokoli měnit.




Jsou celkem zřejmé dvě věci -

Paroubek se snaží nahonit politické body díky Langerově ignoranci a Langer opět přesvědčuje o své inteligenci.
Po té, co zasadil několik dobře mířených direktů naší policii, se snaží o totéž v případě fotbalu. A u fotbalu stejně jako u policie vše balí do dobře znějících prohlášení, která jednodušší jedinci nebo skalní příznivci pana ministra a jeho strany nadšeně oslavují.
Samozřejmě má Langer pravdu v tom, že pořadatelé fotbalových zápasů by se měli o bezpečnost postarat. Jenže ... Jenže k tomu jim musí být vytvořeny zákonné podmínky! Policie má sice databáze chuligánů, avšak nesmí je klubům poskytnout. Existují soukromé bezpečnostní agentury, jenže ty se mohou agresivním chuligánům postavit tak maxímálně s teleskopickými obušky a, nedej bože, aby snad některého z těch milých hochů zranily. To by byl hned šrumec! Do basy by pak nejspíš putoval onen soukromý ochránce pro napadaní.
Je pravda, že příkladem nám může sloužit Velká Británie. Naše kluby už také měly mít třeba kamerové systémy. Jenže když si tyhle záběry budou archivovat a vytvářet z nich databáze hříšníků a případně si taková data (kterými už dnes disponuje policie) vyměňovat, neporuší tím náhodou zákon o ochraně osobních dat - případně nenabude nějaký ochránce lidských práv minimálně ten dojem?
Takže suma sumárum Langerova hloupost není ani tak v tom, že chce větší zodpovědnost od klubů. Pitomost je myslet si, že stáhne zdecimovanou policii (aby jí ulevil) a kluby samy vše vyřeší. Bez úzké spolupráce klubů (dělajících samozřejmě pro bezpečnost podstatně víc než nyní), policie (která by se o své vědomosti o chuligánech asi měla podělit, což by potřebovalo změnu zákonů) a soudů (které by chuligány měly tvrdě a hlavně rychle soudit) můžeme jen čekat na prvního mrtvého na fotbale. Až ten přijde, to se pak politici budou vykecávat!

To myslíš vážně?

Policie taky hlídá soukromé banky, obchody, restaurace, nádraží, basketbal, školy, nebo tvojí zahradu jen proto že by tam mohlo dojít ke rvačce? Proč mám platit hlídání několika set debilů, kteří mají nasráno v hlavě a chodí se tam jen vyřvat a něco zničit? Když majitelé klubů nechtějí mít na stadionu bordel, tak ať je tam prostě nepouští. Ale proč má policajt zadarmo dělat práci nějakého zbohatlíka který na tom vaří těžký prachy? Na ulici je to něco jinýho. Ale stadion je soukromý majetek a když si na něj pustíš někoho o kom víš že ti ho zničí, tak jsi blázen...



Re: Cyril Koky: Copak ghetta vytvořil pan Kocáb?

Máte dojem, že každý kdo nemá na jídlo a bydlení má právo mě, nebo mého blízkého, a obecně kohokoliv, přepadnout a proto mám povinnost platit 3 Kč aby se tak nestalo? Když to bude opravdu fungovat, pak dám stovku, ale 20 let se zřizují organizace, nadace, centra, zmocněci, ... pro integraci, využití volného času (proč pracovat, že), .... a je to horší než před těmi 20ti roky. Možná, že také někdy nebudu mít práci (do důchodu to mám za půl roku a doufám, že budu moci pracovat dál), ale nikdy se mi nestalo, že bych ji neměl a že bych nechtěl pracovat. A nemám a neměl jsem nikdy nic proti placení na lidi, kteří o práci přišli, protože jim ji někdo vytuneloval, nebo nemají na nájem, protože pronajímatel je nenažraný. Ale mám problém smířit se s tím, že je dost lidí, více než za soudruhů, kteří vůbec nevědí co "pracovat" znamená, nebo pro které není práce ani poslední možností, jak vydělat peníze, a vy chcete abych jim za to platil!! Politickou reprezentaci do toho netahejte, já ji také nemusím, ale mícháte jablka s hruškami.

Re: Cyril Koky: Copak ghetta vytvořil pan Kocáb?

Vážený pane, když mi bylo dva a bráchovi rok, tátu zavřeli komunisti do Jáchymova na 8 let, máma s námi odešla na vesnici, kde jsme vyrůstali u prarodičů v jedné místnosti 5x5 m, tam spali, jedli, myli se v plechovém umyvadle a koupali v neckách. Na dvoře hnůj, na něm kadibudka. Pro vodu 100 m každý den s vědry. V noci na záchod do síně na kbelík, podkroví neobyvatelné, patřilo to statkům. Babička měla důchod 168 Kčs a děda asi 300. Mámu jsme viděli každý den, jezdící coby průvodčí kolem baráku v autobuse, domů přijela 1 x týdně. A to za lidově-demokratického zřízení! Já jsem se slovem nezmínil o cikánech, ale jako kluk jsem se s nimi mockrát na té vesnici setkal a moje životní podmínky nebyly lepší. Ujišťuji Vás však, že jsem nikdy nebyl, nejsem a nebudu sociálně nepřizpůsobivý občan a ujišťuji Vás také, že jsem se ve svém životě setkal s cikány (z titulu své práce jsem je i zaměstnával), kterých jsem si vážil a nikdy jsem nedopustil, aby jimi někdo ze spolupracovníků opovrhoval, ono se to téměř nestávalo. Takže mluvíme každý o něčem jiném, ale myslím si, že moje řeč je realističtější. Tím končím, nemám rád demagogii a jasnovideckou intuici.