16/03/2009
30,-Kč nebyla žádná reforma

Já nemluvím o nějakých 30,-kč, ale o spoluúčasti, která je ve všech civilizovaných státech světa.
Pravda, někde funguje hůře, jinde např. Francie naprosto perfektně. Taky jejich zdravotnictví je nejlepší v celé Evropě !
Dá se řešit různým způsobem, nejčastěji komerčním připojištěním, které každý naprosto akceptuje hned, jak začne vydělávat !
Podle své kapsy si ukládá peníze na horší časy, spíše stáří, aby si mohl připlatit na kvalitní péči.
Ten standart zůstává pro všechny ostatní, kteří raději peníze prožerou, utratí za zábavu a jiné věci, kterým momentálně dávají přednost.
A neznám žádného člověka v civilizované Evropě, který by se proti tomu, že mu někdo zlepší či dokonce zachrání zdraví, bouřil a nějak mu to vadilo !
Nakonec i u nás si už lidé zvykli, že za údržbu a opravy chrupu si musí každý připlatit, když chce mít vše v pořádku.
Kde jsou u nás nějaké záznamy o tom, zda lidé dodržují povinné prohlídky, jak se rozlišuje péče o ty, kteří chlastají, kouří a jí nezdravě od těch, kteří o své zdraví pečují ?
A ví jen lékaři, jak si přidělují pořadníky na kvalitní náhrady, jak kvalitně se dělají operace, jaké léky se mohly podat, ale daly se levnější, méně účinné, pouze jen pár vyvoleným se podala ta kvalita. kvalita.
Jen blázen si dnes může myslet, že se poskytuje ta nejkvalitnější péče všem stejně.
Vždyť někdy ta kvalita nestačí ani pro příbuzné a známé všech, kteří ve zdravotnictví pracují.
Apropo těch 30,-Kč nebyla žádná reforma, ale forma, jak odnaučit lidi plýtvat. K reformě zde vůbec ještě nedošlo a pokud zde ČSSD povede pouze populistickou politiku, tak právě jejich většinou nízkopřijmoví voliči, budou trpět vším a i zdravím nejvíce.
Lidé, kteří maji dnes peníze si své zdraví na úkor těch hloupých voličů vždy zaplatí ať už ve formě daru nemocnici nebo přímo nezdaněnému úplatku lékaři do kapsy.


souhlas a dodatek

řekla, že Francii to funguje perfektně- a víte určitě proč. Pro ostatné: Ve Francii si ambulantní vyšetření platí pacient v plné sumě a pak po své pojišťovně požaduje refundaci podle výše spoluúčasti- tedy k tomu je potřebná smlouva občana s pojišťovnou a ne lékaře s pojišťovnou.