19/05/2009
Logická rekace komunistů v diskuzi

Je vcelku samozřejmé, že se v diskuzi opřou do autora bývalí i současní komunisté a jejich příznivci. Ti totiž mají porušování zákonů v krvi zakódováno od útlého dětství, stejně jako "náš" zde kritizovaný Rath, syn jednoho z aparátčíků komunismu.
Určitě zde nebylo mnoho v pořádku po sametové revoluci, avšak z velké části zásluhou bývalých komunistických nomenklaturních kádrů, které se rozlezly z KSČ do nových stran, kde jim kynulo bohatství a rozkradli to, co si za komunismu dovolit nemohli. Byli totiž tak naučeni, za socialismu kradl doslova celý národ a aparát komunistické strany na všech úrovních řízení strany i podniků kradl veřejně, sice ne ve velkém, ale soustavně.
Proto tito lidé nenacházejí na jednání Ratha a jeho soudruhů nic závadného, jsou na to zvyklí. Na co si však tito lidé zatím nezvykli je to, že se musí makat, aby člověk něco měl, dřív stačilo docházet do zaměstnání a pracovat jen dvě hoďky denně. A tak bohapustě závidí a tvrdí, že všichni, co něco mají, si "to" nakradli.
Mají tak alibi pro svou vlastní blbost.


Zákony

To co předvádí hejtman Rath (oslovení pan se mi v této souvislosti opravdu příčí použít, spíš by se hodilo soudruh)se zákony a soudními rozhodnutími mě vede k myšlence, že dodržování zákonů v této zemi je trestné. Nechápu v této souvislosti, proč lidé platí za jízdu ve vlaku, ńevykrádají banky, nestřílí nepříjemné sousedy, proč lidé chodí do práce, proč.... Jsou to samozřejměn nesmysly. Ale ukazuje to na úrověň středočeského hejtmana. Ten si dělá co chce. A když propukne aféra se soudkyní, zbaběle zaleze do rakouského hotelu v Haugschlagu a klepe se, aby ho novináři nevyčmuchali. Když jsem ho tam zahlédl, chtělo se mi zvracet. Příště na něho v takový případech zavolám bulvární novináře. A´t si to slizký trpaslík užije.