03/06/2009
Jsem naprostý laik co sleduje politiku a ekonomiku jako koníček, ale myslím, že selský rozum mám a ten mi říká, naprosto nezaujatě ...V 90 letech český stát okradli tuneláři a zloději se svýma právníkama a objektivně zlodějíčci byli ze všech politických stran. V letech po roku 2000 vládli socani a ti si zase s oblibou kupovali socialně slabé voliče . Takže nejhůř je na tom střední třída ...nikdo si ji nekupuje, nikde výrazně neukradla, ale všechno musí splácet. Koho volit ? Vážně není koho, protože v ČR je politika špinavý bussines.


Vidím to stejně jako vy

a už dlouho to tvrdím. ODS si kupuje zbohatlíky a socani socky. Cáluje ale střední třída.



Asi jste si nevšiml....

... jisté rozpočtové zásady, bohužel dosud v odborné literatuře nepopsané. Vládnoucí partaj vždy zásadně utrácí (ono je to příjemné, utrácet, že jo), zatímco opoziční partaj ji zásadně kritizuje za nadměrné utrácení (ono je třeba nastřádat nějaké prachy na to, kdyby se po příštích volbách dostala k moci, aby bylo z čeho utrácet, že jo). Tato zásada platí v tuzemsku pro socialisty i občanské demokraty. demokraty.



To je sice obecna pravda... ale zasadne se lisi mira techto skutku...socialisticky populismus je na rozdavani, i kdyby byla kasa prazdna, principialne zalozen. Proste vedi, ze vzdy bude vic primitivnich lidi, co maj radsi plny brisko ted a budoucnost je nezajima...To je proste africka logika, chtit vsechno sezrat hned ted - kdyz to jde - i kdyby pak mel byt hladomor. Vsak v nejhorsim odejdou zas do opozice. Jeste slibovat narok na svickovou a pivo/den zdarma a volby maj vyhrany.





Vážený pane, myslím, že to vidíte moc rudě. ODS se zcela určitě dopustila mnoha chyb a omylů, přesto si nemyslím, že zavinila krachy bank a firem. Pokud víte, že ano, podejte trestní oznámení.

Co se týče rozpočtových deficitů, tak si vzpomínám, jak Klausově vládě v 1997 hrozil deficit cca 15 miliard korun a zdálo se, že "rozkradl republiku" a "národ povstane" :-) Poté socialistické vlády švihaly stomiliardové schodky v době konjunktury a "národ" byl potichu.

Myslím, že hlavním hříchem ČSSD je primitivní populismus na úkor státních financí.




Pokud se dobře pamatuju, jediný usvědčený tunelář je bývalý ministr financí za ČSSD Svoboda. Jména jako Gross, Kraus, Zgarba ti nic neříkají? Ti se mají velmi dobře a to jen díky své oranžové legitimaci. A že více než 60% důchodců má důchod pod 9tis.? Za to můžou poděkovat ČSSD, která šestiprocentní růst a peníze z privatizace prožrala a neudělala jediný zásah do nefunkčního důchodového systému. Čí je vina že za osm let kdy byl historicky nejvyšší růst HDP se neudělalo vůbec nic a ještě vláda dokázala nasekat bezmála bilion dluhů?



Na to už se jaksi zapomnělo, jak si nenápadně polepšil p. Gross. Kdo Vám půjčil peníze, abyste si mohl levně nakoupit akcie a posléze je draze prodat? To Vám nevadí? A pan Kraus a káva? To Vám také nic neříká? Pan Svoboda a Liberta? Pořád nic. Lidská paměť je krátká nebo spíš zaslepená. V době největšího růstů HDP ČSSD rozhazovala a zadlužovala stát. Ti mladí, co hází ta vajíčka, to jsou Ti, co to budou muset splácet. To jaksi Paroubkovi uniklo, oni tu budou žít. Proč se jich někdo nezeptá, co vlastně chtějí?