24/06/2009
Na komunální hospodaření je nutné si posvítit...

Nikdy jsem si nemyslela, že se po roce 1989 setkám s druhem jednání, kterému jsem já, moje rodina, moji prátelé a známí byli vystaveni celých 40 let. Říká se tomu arogance moci, dříve byla komunistická, nyní je quasidemokratická. Prostě lidé, občané radní a zastupitele nezajímají. Mají jiné starosti. Jak přidělit výhodné zakázky svým známým, jak zaměstnat neschopné spolustraníky v příspěvkových organizacích obce, jak přidělit obecní byty za štědrou pozornost, případně je výhodně prodat, jak vybudovat firmu napojenou na městský rozpočet, jak zprivatizovat městský majetek a peníze , které z privatizace pocházejí rozpustit, jak zadlužit město, no prostě mají práce až nad hlavu. Ale o této svojí činnosti v radničních novinách nepíší. Zde se vychvalují až do nebe a proto jejich noviny obvykle končí v koši, aniž je kdo otevře. Nic co by občany zajímalo se v nich nevyskytuje. A jsou placeny z peněz daňových poplatníků, nikoli z peněz radnice, jak se mnozí mocipánové mylně domnívají.Je nezbytné na toto hazardování s penězi upozorňovat a tvrdě je kritizovat.


Komunistické manýry trvají

Nečitelnost, to je výsledek 20 let tzv. demokracie v ČR. Proč? Protože jsou to stále stejné krevní skupiny komunistů, kteří nám vládnou přes ODS a ČSSD.


VEPŘI SI DO AUGIÁŠOVA CHLÉVA ČESKÉ POLITIKY vodu k vypláchnutí hnoje nepustí!
Občanu Pravdoláskovi patří poděkování za prasečí politický a volební pořádek, která po sobě zanechal. Znovuzavedl ostudnou politickou a volební praxi Masarykovy 1.republiky, bez ohledu na 20 let její ostudy a s fašisty v Parlamentu jako třešničkou na dortě této prvorepublikové prasekracie. Bohužel


v brne vyrostlo golfove hriste za 4mld

a pry nejsou penize na cyklostezky a verjna sportoviste ... radni jsou zkorumpovana banda, kteri ve vetsine pripadu zapomneli co je jejich prace ... ale cemu se divit kdyz se zbezne podivame do nasich urednickych a politickych spicek, ze ... kdepak asi berou inspiraci??? hh politics suck!!!



Je to nějaký divný

Tak mě to připadá nějak divný. Vyberou se daně (pomíjím od koho) a přerozdělej se na nepřizpůsobivé, armádu, apod. Další velké přerozdělování je slavná EU - peníze států se pošlou do Bruselu, něco si uloupnou úředníci a když jsou státy "hodné" tak jim něco pošlou nazpátek.

Politici v parlamentu a v senátu není vůbec nic jiného než obrovská mašinérie, která se snaží vybrat na daních co nejvíc, co nejvíc přerozdělit (bohužel myslí ale hlavně na sebe).

Podle mýho to ale nemůže fungovat. Když odevzdám na daních pomyslnou stovku a ta než přes všechny účty a úředníky doputuje do Bruselu a zpět, tak z ní asi mnoho nezbyde. POkračuje to tiskem peněz a "virtuálními" penězi na burze.

A tak bych se chtěl zeptat, co za své daně dostávám? Na silnice se ve formě silniční daně, dálničních známek, daně z pohonných hmot apod. skládají všichni motoristé a přesto silnice nic moc.

U doktora platim a všechny doktorský kapacity z naší země odešly za lepším. Proto v nemocnicích podle mých zkušeností jsou mladí doktůrci, kteří se od "starých fachmanů" nemají šanci něco přiučit. V mém okolí dvě nevydařené operace s trvalými následky jsou toho důkazem.

Důchody jsou stále prodlužovány, aby na ně platíci co nejméně došáhli (viz horníci - průměrný věk 60let - odchod do důchodu v 63letech)

A tak co pro mě jako pro obyčejného občana stát dělá? Nic, pouze šikovně přerozděluje do úřednických kapes.




Zákony se musí dodržovat

a státní správa musí být v dodržování příkladem. Proto je správné dávat pokuty v maximální výši. A v tomto případě vůbec nehodnotím, jestli jsou poplatky správné nebo ne, ale jsou dány zákonem. A není možné, aby politici, jednali způsobem _ zákon se mi nelíbí, nebudeme ho respektovat - to by se jim totiž mohlo stát, že nám voličům dojde trpělivost a řekneme - politik se nám nelíbí - nebudem,e ho respektovat. A co vznikne ? - anarchie - . Ale politici - v tomto případě z ČSSD - jsou tak hloupí, že tuto nebezpečnou lacinou a populistickou hru rozehrávají, protože se jim právě hodí. Ale ve své hlouposti si neuvědomují, že jednají proti zájmům těch, jimiž se tak často a rádi zaštiťují. Ale co je horší jednají proti základním pravidlům demokracie a slušnosti. ( a potom se diví, že jim klesá popularita)


Ale

já vůbec nehodnotím, jestli jsou poplatky spravedlivé, nebo ne, nebo jestli je správné je vybírat, nebo ne. Já píšu o obecných principech. Píšu o tom, že zákon, který přijala sněmovna. potvrdil ho senát a podepsal prezident, tedy PLATNÝ zákon se doržovat musí !!! A jestliže to nedělají politici, je to od nich nejenom hloupé a populistické gesto ( oni mají na rozdíl od nás imunitu ) ale svým chováním dávají ten nejhorší příklad veřejnosti a rozehrávají hodně nebezpečné hry, na které můžeme v brzsku doplatit úplně všichni. Dovedu si představit situaci, kdy si lidé řeknou - tyhle zákony se mi nelíbí, těmi se řídit nebudu. A jiní lidé si to řeknou zase o jiných zákonech a nebudou je dodržovat. a co se stane až se názory těch dvou skupin protnou ???? No přece občanská válka. Tam přece není jiné řešení, tam nebude žádná autorita, která by střetu dokázala zabránit. A tyhle nálady, tu agresi, neúctu k zákonům, neúctu k názoru druhých, to všechno podporuje jednání současné politické reprezentace ( v tomto případě reprezantace ČSSD )