29/07/2009
Zákon je zákon..

máte pravdu, problém zákonů je opravdu spletitý..domnívám se však, že v tomto případě srovnáváte nesrovnatelné, protože dnes hovoříme o tom, že máme v Česku demokracii a zcela logicky i zákony by měly být demokratické..problém vidím spíše v tom, že pod pojmem demokracie si každý představuje něco jiného - někdo bezbřehou svobodu, druhý zase zákony, které dokážou ošetřit každou situaci tak aby nebyl možný dvojitý výklad..další zase vidí pod pojmem demokracie záruky, jak navždy zabezpečit soukromý "zprivatizovaný" majetek či nadosmrti si zajistit různé prebendy a výhody plynoucí z "povolání" politika...zvrácené morální hodnoty a životní priority, honba za majetkem, "úspěch" poměřovaný bankovním kontem - to je bohužel dnes životní krédo převážné většiny našich politiků - bez ohledu na stranický dres, který nosí..a pokud se náhodou najde nějaká vyjímka, tak brzy po kontaktu s realitou přijde o své ideály či je odejita jiným způsobem..staré přísloví říká - kdo chce s vlky žíti - musí s nimi výti..



Mám z toho také ten pocit, že když...

je člověk slušný, tak po něm ta lůza spjatá se stranickými ideologiemi ráda plive své jedovaté sliny, ta lůza, co neumí samostatně přemýšlet a má vymytou hlavu "krásnými" řečmi těch svých "nádherných a úžasných" politiků. Té lůze totiž nejde o to, aby tady něco fungovalo a ke kormidlu přišel slušný a poctivý člověk, těmto lidem vyhovuje tento chaos a proto budou stále podporovat své gaunery!!! Fajn, že jste se ozval, a že člověk ví, že občas někdo zdravě přemýšlí...


-------------



Nejen dávky ....

Takže:
1. Sportovní podniky ať pořádají soukromníci. Když od sponzorů, na reklamě atd. vydělají tolik, že se to zplatí, let´s go. Jinak nic. Mimochodem - mistrovství v Liberci rozhodla vláda ČSSD, to jen na okraj. okraj.
2. Výstavba dálnic - privátní subjekty + mýto, v Itálii to takhle funguje už desítky let. Investor dostane licenci na dálnici, postaví ji za své naebo na úvěr a pak ji spravuje včetně pronájmu reklam, motorestů, pump atd. A za kždé vozidlo dostane zaplaceno podle ujetých km a typu vozu. Zaváděné elektronické mýto i pro os. auta by to řešilo. Výše mýta musí být taková, aby se nevyplatilo objíždět.
3. Máme půl miliónu nezaměstaných a pořád bordel ve městech, kolem silnic atd. Čili dostaneš soc. dávku, ale až odvedeš nějakou práci pro obec, kraj atd. Nevidím důvod, proč si mají válet šunky doma a nemohou vzít do ruky koště či lopatu a uklízet veřejná prostranství. Neodpracuješ - dostaneš kulový.
4. Dnešní systém sociálních podpor vůbec nevytváří tlak na soudržnost rodin (a že rodina je základ státu). Rozpad rodiny či "samoživitelství" musí znamenat zásadní pokles úrovně - pak najednou ubyde rozvodů a nemanželských dětí, lidé začnou více přemýšlet mozkem než pohlavními orgány. A opět se sníží výdaje na dávky. Navíc, systém by měl být vázaný na příjmy, čili na daňové úlevy toho kdo pracuje a je manželem/kou toho, kdo se stará o dítě.
5. Průběžné důchody by měly být nahraženy fondy které peníze zhodnocují a dále každý by si měl uvědomi, že se prostě o něj "stát" nepostará. Existuje spousta možností investic a investičních strategií jak eliminovat rizika - rozložení do akcií, státních bondů, komodit, nemovitostí atd.
6. Státní zakázky. Nejlepším řešením je omezit jejich rozsah omezením činností zajišťovaných státem. Stát by měl zajistit akorát obranu, vnitřní bezpečnost a efektivní státní správu. Vše ostatní může jet na komerční bázi.



Ale kdepak...

1. O dvou miliardách, utopených v Liberci vláda ČSSD nerozhodla, ty byly obratně navýšeny později.
2. Nemám proti tomu nic, pokud to nedopadne polovičatě jako s Housing+Construction a dálnicí D47. Nevěřím ale, že by to stavební a úřednické lobby připustily, tp by si totiž vypustily rybník.
3. Souhlas částečně, až na to, že za práci nepřísluší dávky, ale plat. A ten vyjde vždycky dráž, než dávky, takže se neušetří ani koruna.
4. Tak jak to píšete paušálně, nesouhlasím. Pokud se žena rozvede s tyranem, tak za to nesmí platit pádem do chudoby.
5. Dejme tomu, ale nevyhnutelným důsledkem bude, že tady budete mít statisíce žebrajících starých lidí. Prosím vás, jak velký podíl populace je schopen, má informace, o tom, jak investovat? Nemluvě o volných zdrojích. To jsou všechno rady tak pro 5-10% populace.
6. Zdravotnictví většinově na komerční bázi fungovat nemůže, podobně školství. Pokud to musím někomu vysvětlovat, tak nemá smysl diskutovat dál. Ono by vás pár epidemií z takových iluzí vyléčilo.