08/09/2009
Přidám na učitele

Vzdám se dobrovolně zvýšení důchodů ve prospěch učitelů a tedy vzdělávání mladé generace. Kdyby se ale silniční betonářské loby "umravnili" jak v rozsahu výstavby tak v nemravných cenách, nemusel by se vzdělávací systém v Čechách řítit do záhuby. Ale tak daleko asi soudruzi z ministerstva dopravy a zalobovaní poslanci nedohlédnou. Je to za jejich horizontem chápání.




Být pilotem Českých aerolinií, tak nevím... Kdo z nás, nepilotů, se dobrovolně vzdá třetiny platu? Schramstne-li většinu příjmu hypotéka a splátka půjčky na pilotní průkaz, může být i třetina z vysokého patu likvidační. Jenže... Odpor k úsporám, bez nichž firma půjde do kytek, je příliš podobný dění v zemi. Ztráta ČR narůstá, management republiky vyplácí 80 % příjmů na mzdy, penze a jiné dávky, ale šetřit se nikomu nechce. Na přídavky si sáhnout nedáme, na daně už vůbec. Aerolinky mají výhodu: Lašák nabídl výměnou za škrty vlastní hlavu. To my jsme v loji: Paroubek s Topolánkem o šetření ani nešpitnou, natož aby nabídli obětinu.


Proč pan Kamberský nenabídne vlastní "obětinu"?

Stačí prohlásit "když budu psát lži a manipulovat veřejností, složím své funkce a nebudu brát žádný plat či odměnu." Proč nám tady předkládá Paroubka a Topolánka? Nesložil snad nejhorší rozpočet v dějinách ČR nějaký Kalousek? Nezvedlo pro něj ruku nějakých 100 poslanců vládních stran včetně Lišků, Bursíků, Langrů, Topolánků, Parkanových..., neschválili jej senátoři ODS bez mrknutí oka? Nepodřízli všichni výše zmiňovaní z koalice ODS-KDU-zelení (dnes někteří přeběhlí do "nadějné" TOP09) příjmy státu jejich nesmyslnými zákony?




Za ústavní krizi může Paroubek

Melčák akorát ukázal na to, jaký je v tom chlív a jak nikdo neví, jak to vlastně má fungovat. Celé to způsobil Paroubek a s ním pár vlastizrádců, kteří hlasovali proti vládě své strany.


Podporuji Melčáka - konečně veřejná dravost

Konečně se našel někdo z politiků, který mlaská veřejně. Není to krásné. Všichni ostaní si myslí, že to jejich mlaskání není slyšet. Volíme přece "Ty nejlepší z nás" na 4 roky. Že se mezi sebou nedohodnou - je snad jejich problém - ne voličů. Že si hlídají hlavně svoje korýtka a na to co je (nebo na ty co je) k tomu korýtku dovedli z vysoka kašlou, je důvod k zamyšlení při dalších volbách. Ti co za současnou "krizi" můžou si myslí, že se k nim(k těm korytům) zase dostanou. Vážení voliči chcete být zase za p..i. Současná úřednická vláda mi je velice sympatická - říká pravdu a ne to, co jim vynese více politických bodů. Já souhlasím s panem poslancem Melčákem - proč bychom většině námi dobrovolně volených poslanců měli zkracovat mandát. Řádné volby mají být příští rok. Snad se naši "kluci v akci" nepoperou - nebo, že by konečně šli z pravdou ven?Steré přísloví říká - Kde nic není ani čert nebere (ale s Paroubkem bych si nebyla tak jistá).

Konecne..

Je dobre, ze aspon nekdo v tehle zemi dokaze pojmenovat problemy, neboji se na ne ukazat a nabidne aspon kousicek reseni. Je jasne, ze zvysovni dani je nepopularni a skrtani socialnich davek a dalsich mandatornich vzdaju socialne citlive. Nicmene je tu jedna podstatna vec: vsichni se hadaji, cas utika a deficit a statni dluh roste. Takze nelze nez souhlasit s tim, ze radeji o par procent zvysme nejake dane (prime i neprime), zastavme rust vydaju (zadne dalsi soc. davky nebo jejich zvysovani, omezeni poctu statnich zamestnancu jak jen to jde), a to co nejrychleji, at to zadluzovani aspon zpomalime, a pak se bavme (ale ne prilis dlouho) o tom, jake udelat zasadni systemove zmeny. S timhle statem a jeho financovanim to jede z kopce, jede to cim dal rychleji, takze pojdme brzdit aspon nohama misto toho abychom se tak dlouho hadali jestli poridit brzdy na predni ci zadni kola, bubnove nebo jine, zatim co se nam to rozjede na takovou rychlost, ze nez se k necemu rozhoupeme, budeme pod kopcem rozmazli. Tohle nam totiz jinak realne hrozi.