09/09/2009
Nechápu, jak je možné, že se ze sněmovny mohou ozývat hlasy, které napadají rozhodnutí soudu. Pokud se Češi nechají oblouznit argumentací politiků, kterým konečně někdo dal přes prsty tak pan bůh s námi.- Jediné, co by měl Paroubek dělat je, dohodnout ústavní řešení.
Ústavní zákon není přece ten, za který ho označí sněmovna, nebo ten, který je schválen třemi pětinami. Musí mít skutečně ústavní smysl a to tento neměl ani náhodou.
Nechápu, že ODS s tím souhlasí a že za konzervativce se označující Nečas, prohlašuje rozhodnutí za protistátní. Konzervativec prostě musí výrok soudu ctít, i když s ním nesouhlasí. Nemluvím ani o trapném Bendovi - autorovi náhubkového zákona a propagátora pomsty ústavnímu soudu.
Co ale chtít v zemi, kde se za šetrný a protikrizový rozpočet označuje ten, který snižuje výdaje na vzdělání a vědu a naopak zvyšuje důchody a výdaje na stavbu silnic. Prezident nectí ústavu a za hlavní téma má žárovky.


Předvolební počínání politiků,

jejich populismus, ekonomický avanturismus, právní arogance - to všechno jsou důvody k bojkotu voleb! Ano, asi by to vedlo k posílení pozice stran, které bych nechtěl vidět - ale čím se dnes komunisté liší od ČSSD nebo ODS? Zelení nebo lidovci nejsou řešení a pidistraničky, vzniklé pro tyto volby, slibující změnu všeho?




bída a blížící se nové "věčné časy"

To se mi snad jen zdá, oni nám tady už otevřeně říkají, že jejich moc nesmí nikdo omezovat. Vytírají si s ústavou i pravidly zadek a kálejí nám na hlavu. Vedou tuto zemi do pekel.Začínám očekávat ještě petice o zaprodancích a zkrachovalcích z ústavního soudu a o tom jak pracující chtějí "klid na práci". No myslím,že podobně se chovali také napříč politickým spektrem naposledy v únoru 1948 a pak všichni ostatní měli "klid na práci" dalších 40 let. Dnes to vypadá,, že dvě největší mafiostrany uzavřou dohodu (už mají praxi z oposmlouvy) a nedílně nám tady budou vládnout a rozkrádat další ch 40 let. Za tichého souhlasu bolševiků. Však také v obou mafiostranách je bývalých bolševiků až běda. A protože bolševismus není jen názor, ale i systém,hodnot a způsob myšlení, nese dál své ovoce, přesto, že už ho tady skoro nikdo otevřeně nehlásá. Důvěrně ho známe a tady ho vidíme v proměněné podobě. Bylo by zajímavé vybarvit dněšní parlament podle stranické příslušnosti před rokem 89, myslím, že bychom se divili nebo nedivili - jak kdo. A teď, jako po několikáté v dějinách, budeme zase jen čumět, kam může dospět demokracie bez alespoň nějakého mravního étosu ve společnosti a v nitru některých lidí.






Další takový

Bože můj,

KSČ v roce 1960 taky rozhodla podle svojí vůle, takže to bylo vlastně úplně demokratické, že?

Tohle není, pravda, plně srovnatelné, ale říkám - buďme rádi že Ústavní soud máme. Navíc kdyby nezasáhl před volbama, tak by po nich mohl někdo volby napadnout, a to by byl teprve problém. Je prostě dobře, že řekl - páni politici, nechte nás ústavní stížnost prověřit.
Ústavní pořádek je totiž nad zájem několika lidí, kteří chtějí volby s co nejmenší prací a co nejdříve, a kteří navíc přesvědčují ostatní, že měsíční odložení voleb nás všechny poškodí.
Prostě jsou všichni naštvaní, že jim někdo řekl, že nemají neomezenou moc a teď se projevují v plné své pokřivenosti (někdo mě naštval, tak mu omezím pravomoce - to snad nenní možné).

Mimochodem je supr vědět, že každý druhý občan tohoto státu je expert na ústavní právo a správní vědu. To si můžeme gratulovat. Já bych si např. netroufl nařknout Ústavní soud z ohrožování ústavního pořádku. pořádku.