14/09/2009
Dívám se na to....

jako obyčejný občan, kterému je jedno, kdo "začal", ale vadí mi, co jsou ochotni poslanci udělat s ústavou, když se jim to hodí. Bylo by třeba přijmout tolik zákonů, ale na ty nám nějak nezbyl při zachraňování korýtek čas.

Přece není možné schválit ústavní zákon - zákon zákonů - během necelého týdne. To je přece výsměch všem. Na změnu ústavy měli poslanci čas celé tři roky. Kdyby mi to legislativa umožňovala, tak bych podala stížnost sama.

A že jim jde o stát a lidi? Kdepak. Přijdou o moc, kterou by po jejich rozpuštění přebral dočasně senát. To je to, co jim vadí. Rozpočtové provizorium je jen výmluva. Naše hodnocení investory se stejně zhorší, až po volbách bude nový pat a ještě v únoru nebudeme mít vládu...


To jsou

hry, člověk žasne. Mě osobně je jedno, kdy půjdu volit, jestli v říjnu nebo v listopadu, či v červnu.
Beru, že politici si musí vždy zdlouhavě problémy "vykomunikovat" a tento terminustechnicus jim až na výjimky vázne. Stále jsou přesvědčeni o své nenahraditelnosti a geniálnosti a vedou tyto hry, které jsou pro občany celkem unavující, v současné době potřebné věci neřešící, a proto volme neparlamentní malé strany ať se ten politický marasmus konečně trochu vykydá.