19/11/2009
Nevím Otakare,

zda to bude nastolení vlády pravdy a lásky, ale v každém případě to bude konec vlády "pragmatiků", kteří neznali špinavé peníze, politiku pochopili nikoliv jako veřejnou službu, ale čistý byznys, kteří žvaní o volném trhu a konkurenci, ale sami jsou přisáti na zakázky z veřejných rozpočtů (tedy z našich daní), které získávají korupcí, nebo díky většinou modré stranické knížce.
Asi tak, modrý komsomolče.



Hlavní a největší problém naší společnosti tu ale chybí

A sice nulová národní hrdost. Neznám jiný národ, minimálně v Evropě, který by se tak málo hlásil ke své národnosti, jako Češi. A tento fakt vymezuje všechno ostatní:

- občané necítí bytostní národní potřebu zlepšit chod státu; naopak, ať nám všichni ti cizáci vlezou na záda, my všechno víme a umíme nejlíp...

- politici nemají absolutně žádný zájem zviditelnit národ navenek a udělat něco pro stát. Proč taky, když se k němu NIKDO nehlásí!

- české výrobky a služby jsou hluboko pod svým potenciálem uplatnění na zahraničních trzích. Made in Czech totiž má jen minimální marketingovou hodnotu. Nikdo ji totiž nemarketuje, ať již přímo, nebo nepřímo, konáním výše uvedených bodů.

A přitom se nemáme za co stydět! Politické chyby udělaly i jiné státy a naše ekonomická uroveň je na velmi solidní úrovni, ať si mrmlalové říkají co chtějí, hlavně že neopustili rodnou hroudu aby poznali svět.

Dokud se tohle nezmění, nehneme se z místa. Národní hrdost nám totiž dá i tu vizi, která nám tak katastrofálně chybí, ke škodě všech.





Naprosto s Vámi souhlasím. Jenže - tohleto nepochopí nikdo, kdo celý život hnípá v republice a nezkusil si, jak to funguje venku. Ne jet na dovolenou, ale zkusit se prodat jako kvalitní člověk - a to z Čech. Já sama jsem to 6 roků zkoušela, a troufám si říct, že úspěšně.