26/01/2010
To je jako s 30 Kč poplatky. ČSSD křičí, že poplatky zruší, protože nefungují. Ale nefungují, protože ve svých (všech) krajích je ČSSD platí za občany a staví tak jejich regulační funkci na hlavu a to prosím z peněz těch lidí, kterým je "daruje".

ODS dělala nějaké reformy (je jedno jestli dobré nebo špatné, o to teď nejde) a ČSSD je díky patu nepustila skrz sněmovnu a teď křičí (a vy papouškujete), že by jí lidé neměli volit, protože 3 roky nic neprosadila.

Kdybyste vážení křičeli, že ODS nemá vládnout proto, že nehorázně plýtvá, že nebojuje s korpucí, že neřeší důchodový systém a že nás špatně reprezentovala v EU, tak bych to bral. Ale vy křičíte nevolte je, protože po nás neuklidili svinčík, co jsme nadělali. A jestli se ptáte jaký, tak vypíchnu z celé té řady blamáží nehorázné plýtvání made by Sobotka za růstu ekonomiky.

Socan na to odpoví, že vlády potom to také nešetřily a nadělaly hroznou sekeru, ale to byla krize a hádejte čí hlasy jsou pod návrhy na šrotovné a další výdaje, které naštěstí nebyly potřeba: ČSSD. Čí návrhy tak strašně zatížily rozpočet. ČSSD. Kdo vůbec spískal, že situaci neřeší vláda s mandátem. ČSSD. Kdo po "ukradených volbách" vycouval z nových. ČSSD.

Takže má ČSSD řešení důchodů? Nemá, tvrdí, že to neni tak hrozný. Má plán, jak udržet kritéria na euro, když je tak proevropská? Těžko říct, ale rozhodně se vehementně bránila aby se ve špatný čas dostala k moci a mohla je prosadit. Proč asi??

Netvrdím, že ODS je zázrak. Ale ČSSD má prostě jen negativní kampaň. Za minulý rok nepředvedla nic pozitivního.

Škoda jen, že pravicové strany jí svou zkorumpovaností a zlobbovaností poskytují tak snadné střelivo pro potápění i těch několika rozumných návrhů, které položily na stůl.