03/02/2010
A už je tady zase česká závist - ti zlí podnikatelé a živnostníci. Na ty je třeba si došlápnout, zvláště na ty nejmenší, protože po těch se vozí nejsnadněji. Velké ryby, kde by to "povození" mělo daleko větší efekt než po 20 malých, raději necháme plavat - kdo ví jaké mají známé...
Milí zaměstnanci, pokud si myslíte, že pracovat na živnost je o tolik výhodnější, proč to nezkusíte? Žádný šéf, pracovní doba dle vašeho uvážení, nekonečné daňové náklady a tím nulové daně, prostě sladký život. Ale také se připravte na to, že dovolená=neplacené volno, nepracuji=nevydělávám, nevydělávám=stejně státu zaplatím minimum, nedostanu zaplacenou větší zakázku=končím. Mám za sebou zkušenost jak zaměstnance, tak živnostníka, tak spolumajitele malé firmy, takže vím, o čem mluvím.
Kdyby se stát ráčil starat o to, aby peníze, které vybere neprošustroval, pomohlo by to jistě více než stahovat další peníze z lidí. BTW - kdo si myslíte, že toto navýšení ve finále zaplatí? Živnostník ze svého? Nebo jeho zákazník?