19/03/2010
Občan Česka má dvě možnosti:

buď volit lháře, podvodníky a zloděje,
anebo volby ignorovat

Nesmysl

Vovčan česká má Vámi uvedené možnosti. Rozumný občan má mnohem více možností. A také se jich chopí. Nicméně stav voleb poměrně jasně ukáže, kolik ještě rozumných lidí v česku máme. Moc jich nebude. Vovčané totiž k volbám buď nepůjdou, nebo budou volit tu sebranku, co tam byla posledních 10 let. Že si nejste schopen udělat v hlavě pořádek, uvědomit si co vlastně chcete a podle toho přijmout zodpovědnost a udělat prosté rozhodnutí a za tím si stát, je vaše občanská ostuda, nic víc.



Nikoho nevolit je VELKÁ CHYBA

Každý stát měl, má a bude mít nějakou vládu. Vládu lze přirovnat k volantu auta. Nejít volit znamená sedět v autě a pasivně jen přihížet, kdo, jak a kam právě točí volantem jedoucího auta.






Ne stát, daňový poplatník to zaplatí, čili Vy, já a ten trubec nad Vámi taky. Všichni platíme jak mourovatí jen proto, že většina lidí prostě NEMÁ O NIC ZÁJEM. To je jediná a hlavní příčina nejen dluhů, ale také černých dír české ekonomiky.

Proč se proboha nepoohlédnete po nových stranách? když Vás jako majitele vaší firmy Vaši ředitelé 10x podvedou, napálí, okradou, dosadíte je na své vedoucí posty znovu a znovu? Nebo prostě šáhnete po nových lidech? Tady je zakopán ten pes. Majitel firmy, OBČAN ČR, nemá ani kouska cti a zodpovědnosti ZA SVŮJ PODNIK. A pak chce nadávat jiným majitelům firem, že své podniky vedou od desíti k pěti. NO NENÍ TO K POPUKÁNÍ?

OBČANÉ !!! Ty, na něž tak s gustem nadáváte, na ty majitele firem, úředníky, politiky, nebudou jiní, dokud jim nepůjdete sami příkladem. Začněte se o svoji firmu, o svůj STÁT ČR, starat tak, jako by to byla skutečně VAŠE FIRMA. Pokud to neuděláte, nemůžete to chtít po jiných. JÍT SPRÁVNÝM PŘÍKLADEM JE JEDINÁ SKUTEČNĚ EFEKTIVNÍ CESTA, JAK VĚCI MĚNIT K LEPŠÍMU. A nic jiného k ničemu není. Pamatujte na to.



******************
Bývávalo, že být pravicový

znamenalo nést odpovědnost i za špatnou manažerskou práci.. Nechápu, proč by měl "pravicový" politik ze státního rozpočtu podporovat soukromé podnikání, saturovat soukromé banky atd.. Nebylo by normální, nechat firmy, které dokážou generovat jen takové zisky, že vyplácejí platy, za které u nich nikdo nechce pracovat,prostě padnout? Ono dost dobře není možné platit daně, energie a živobytí jako Čech a vydělávat jako Mongol - leda, že se naše životní úroveň tomu Mongolsku vyrovná. Nikdo, ani podnikatelé, nejsou nenahraditelní. Pokud naši kapitáni průmyslu mají pocit, že život čínské rodiny- velkého množství lidí i se zvířaty div ne v jedné místnosti, je kulturním obohacením a vzorem pro Evropany, že tudy se má ubírat životní úroveň, ke které tak skvěle přispívají, ať si to jedou do Číny zkusit, ať jedou do Číny žít a platit daně, ať nám ukazují, jak by dokázali obstát tam. Ale snažit se udělat z Čechů své Mongoly, což je vidět v úpadku kvality školství, v pojetí pacienta ve zdravotnictví, v oklešťování lidských práv a lidské důstojnosti v praxi státní správy, zákonodárství i justici, nakonec i v uvolnění norem pro výrobu a dovoz nekvalitních, často nebezpečných produktů - to má být pokrok? Tady nám jen pseudopravicoví politikové i kapitáni globalizovaného průmyslu předvádějí své myšlení a míru neodpovednosti - mentalitu čínských magnátů s jejich paláci a zuboženými pracujícími lidmi mají naši totalitáři zcela identickou. Odpovědnost k vlastnímu STÁTU žádnou. A trh, pokud firmy ovládají státní rozpočty i zákonodárství, to samozřejmě nevyřeší. Bývávalo, že politikové spravovali politiku, nikoli JEN ekonomiku. Demokracie i pokrok vyžadují vzdělané politiky i obyvatelstvo, rovné poctivé zákony a HRANICE.Ve všem.


Blábol Karly

Karla by si měla po sobě přečíst co napsala za blábol. Ani jedna její věta nedává smysl.
1/ Firmy u kterých nikdo nechce pracovat není třeba nechávat padnout, padnou sami protože nebudou mít žádné zaměstnance.
2/ Podnikatelé nejsou nenahraditelní, takže jistě pro vás nebude problém nastoupit na jejich místo a zkusit si podnikat na vlastní kůži. Pak určitě nebudete mít životní úroveň jako Mongol.
3/ A Vy jste žila v Číně? Víte jaké se tam platí daně a jak jsou vysoké v porovnání s ČR?
4/ Můžete říci konkrétně jaké normy pro výrobu se uvolnili? Nevím o žádných. To že se k nám z Číny dováží výrobky které absolutně našim normám nevyhovují není chyba podnikatelů ale občanů primitivů kteří si volí ve volbách politiky podporující úplatkářství, obcházení zákonů, tvorbu nejasných a nesrozumitelných zákonů a předpisů, a zvýhodňování jedněch na úkor druhých. Výrobci, pokud nějací vůbec ještě v tuzemsku zůstali, na to pouze doplácejí.


Váňo, mě kupodivu příspěvek Karly připadá smysluplný, protože požaduje zodpovědnost lidí za jejich činy. Bohužel, v naší současné civilizaci platí, že malé průšvihy si musí každý zaplatit sám , zatímco když je průšvih dostatečně velký, zaplatíme ho všichni - viz zmiňované sanace bank. Logicky potom vrcholoví manažeři např. bank necítí zvláštní zodpovědnost za výsledky jim svěřeného podniku - vždyť stačí aby případný průšvih byl dostatečně velký.
A pokud se týká Vašich poznámek:
ad1) ve společnosti, kde byl ustaven institut minimální mzdy a kde tato minimální mzda může vystačit (neříkám stačí) na přežívání, ve společnosti, kde roste nezaměstnanost, musí žadatelé o práci mnohdy značně slevit ze svých požadavků, třeba až na tu minimální mzdu. Takže je tu umělá bariéra, která zabezpečí, že takto špatně platící firma zaměstnance sežene (nemluvím o tom jak kvalitní a na jak dlouho).
ad2) Vy osobně jste si již podnikání vyzkoušel? A teď myslím začít třeba jako živnostník a časem vybudovat firmu s pár zaměstnanci? Mimochodem - v kapitalismu je přece normální, že některé firmy zanikají a jiné vznikají, jen v tom našem "kapitalismu" za těmi zanikajícími mnohdy zůstávají nezanedbatelné dluhy, přičemž pan "podnikatel" a jeho rodina jsou tzv. za vodou a státní úřady se tváří, že s tím nic nejde dělat.
ad3) Navážíte se do Karly na téma Čína a myslím pomíjíte smysl jejího sdělení, které si troufám parafrázovat "nestojíme o to dělat 16 hodin za výplatu na misku rýže týdně, ale co když už nebudeme mít jinou možnost?".
ad4) Nejsem expertem na normy a určitě máte pravdu i v tom, že za vším stojí přihlouplí nakupující, kteří si nedokážou vážit svých peněz a tedy je vydávají za nekvalitní zboží valící se z východu. Ale na druhou stranu - kolik lidí se dnes i u nás živí dovozem tohoto zboží a jeho prodejem? On ten problém bude obávám se daleko hlouběji - západní civilizace si odvykla vyrábět a myslí si, že se uživí prodejem, službami a finančními spekulacemi. A to je myslím omyl.