23/03/2010
...kam to spěje?

...řekneme-li dnes o homosexuálovi, že je homosexuál, o Židovi, že je žid a o "romovi", že je Cikán, hned tady máme zaděláno na PROBLÉM...
Společenský, politický, právní...ba dokonce trestně-právní.

Určitá témata jsou v pojetí dnešních "vládnoucích multikulti" zakázána a pokud se o nich v JAKÉKOLI SOUVISLOSTI třeba jen zmíníte - označí vás okamžitě za rasistu, sexistu,homofoba nebo - přinejmenším - za člověka plného "předsudků".

Problém tzv. "politické multikulti korektnosti" spočívá v tom, že její "aplikace" začíná nabývat už obludných forem.

Její další vzestup hrozí narušením normálního fungování společnosti a společně se všudypřítomným "okem a uchem Velkého Bratra" povede k uskutečnění daleko horší totality, než byl komunismus.

Vize pana Orwella - 1984 - se nepříjemně a mílovými kroky naplňuje.

Jak dlouho si ještě ono "lidské stádo" nechá DOBROVOLNĚ A BEZ JAKÉHOKOLI ODPORU NASAZOVAT NÁHUBKY, OKOVY A JHA moderního, naprosto bezprávného "otroctví"??

Kdy si opět vzpomeneme na jedno ze základních práv, zakotvených v "Listině"?

Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny...

Domnívám se, že současná (pseudo)politická a (pseudo)společenská situace naprosto přesně SPLŇUJE podmínky občanského odporu, daného "Listinou" a nakonec i ústavou ČR.





Sebepožirači

Vnitrostranická situace je složitá: kšefty jsou rozděleny nespravedlivě a nikdo nechce nechat ostatní taky smočit zobák.Jednotlivé party bojují mezi sebou.
Užívají už bratrovražedné metody = nastrkují fotografie,kauzy i důvěrné informace mediím, jen aby urvali něco z toho, co ještě zbylo.Jako by ztratili pud sebezáchovy, porušují zákon omerty. Máme tak kauzu "Toskánsko" - kontrují "Konta pražské ODS ve Švýcarsku" a její bankéř Janoušek, Opencard,.... Jednání na Hluboké či v hotelu Kempinski se snaží o status Qvo - ale všichni jsou nervozní a vzájemně si už nevěří. Dělení stále není "spravedlivé". A když tečou nervy, tak si ještě někdo pustí hubu na špacír a řekne nahlas to, co si kluci povídají jen mezi sebou... MUDr.Sobotka není taková morální autorita, jak se staví - jen hledá cestu, jak opustit potápějící se loď a neztratit při tom body. Loď ve skutečnosti odepsal a vsadil na Klausovskou cestu...


média

Politici mě nepřekvapili,neboť ztratili důvěru za posledních pár let. Že ODS nevyhraje, je zřejmé, proto i v ODS se již připravují pozice na dny příští, bez ohledu na stranu, naopak jen s ohledem na své vlastní individuální zájmy. Ale co média tzv. seriózní, nepřekročila překroucením skutečného obsahu hovoru Topolánka svou hranici důvěrihodnosti ? Jakkoli oslabené, tak stále existující víry čtenáře, že na tom něco bude ? Nejde o další stupínek rozvratu důvěry ve společnost ? Neboť společnost musí být postavena na určité důvěře, jinak zanikne. Tah medií za senzací povede k zániku původní podstaty medií, sdělit informaci a zůstane pouze pobavit. Povrchně a rychle, jen v tento okamžik, nikoli aby zůstal dlouhodobější dojem. Budeme jen rychlejší, ale také hloupější. Škoda.