13/04/2010
zabila je jejich nezodpovědnost

Měli by se ptát, proč pohlaváři (nejspíš sám prezident) tlačili na pilota aby riskoval a vlastní nezodpovědností se tak zabili. Nejspíš měli pocit, že je jejich moc neomezená a poroučí i větru dešti.



Jestli donutil pilota přistát ve Smolensku, to se nikdo nedoví. Jsou však svědci, kteří vzpomínají co polský prezident při jiných letech přikazoval pilotům.
Tady se dá pouze usuzovat, kapitán letadla měl dostatečné informace co má udělat jiného. Přistání v Minsku či Moskvě.


Pilot má mít vždy poslední slovo. On je ten odborník. Přesto myslím, že na něj osazenstvo letadla tlačilo, aby to ještě jednou zkusil a přistál.


No tak kdyz nekdo 4x pristava na zavrene letiste tak co jako ceka ? Mohou si za to v podstate sami svoji blbosti a uminenosti.


Pilot v důchodu

Všem generálům po válce

Vážení.
Pokud tomu nerozumíte tak tady neplácejte nesmysly.
Pokud nevíte tak to byl pilot - voják - důstojník. Tedy člověk plnící rozkazy. A taky ten let někdo naplánoval ( co je k tomu pořeba zajistit tak tím zde nikoho nebudu unavovat). A taky je pravdou, že mnoho takových tragedií se stalo právě vinou pilota, mnohdy i z prosté frajeřiny, že to dokáže. Jenže nikdo neporučí ani dešti a ni větru, natož nevyhovujícím povětrnostním podmínkám. Myslím si a jsem o tom hluboce přesvědčen, že tady šlo nejen o nátlak ze strany kohokoli na palubě a také o snahu se ukázat. Vyšetřování této tak smutné události pro Poláky jistě prokáže, že tady nemají Rusové žádná zavinění. Člověk se narodil a po celý svůj život také činí chybná rozhodnutí.