06/05/2010
S Řeky to EU nevyhraje

Nějaká konkurenceschopnost Evropy s příživníky a parazity jako je Řecko je vyloučená. A přitom Řecko není samo takto neproduktivní, podívejme se na Portugalsko, Španělsko, Itálii a další - katastrofa. Je nefér Řecku pomáhat na svůj vlastní úkor zejména proto, že Řekové si žijí nad poměry a teď budou žít i na úkor druhých členů EU. Podporovat neschopnost a lenost někoho z vlastní kapsy je vyloučené. Správné by bylo aby Řecko vystoupilo z eurozóny a pak vyhlásilo bankrot. Jejich v článku zmiňované výhody jsou z říše snů.


nemám slov....

Castroví Kubánci alebo Severní Kórejci si musia pripadať ako v komunistickom nebi, ked čítajú podmienky zamestnancov že vraj kapitalistického/demokratického grécka !!!! Ved to je choré aby grékom ktokolvek požičiaval pri ich súčasnom systéme ktorý tam vládne. Pripadá mi to ako by sme mali robiť zbierku pre arabských šejkov



Stát žere a žere .... a mohou za to bohatí ....

Přebujelý stát je tragédie všude. Čím méně úředníků, tím méně rozkrádání. Ti bohatí by také měli méně co krást ze státního, kdyby se méně přerozdělovalo.
Víte, že máme i daně (například dědickou), kde stát utratí více za vybírání než kolik vybere? A zdá se vám košér, když vám někdo blízký umře, že první přiběhne stát s nataženou rukou a chce aby jste platil (notářské poplatky, platby za odhad, poplatky za převody, .... a daně)?
Nebo jste už někdy trávili dovolenou nošením potvrzení z jednoho státního úřadu na druhý?
A co by jste řekli tomu, když se přednášející z ministerstva chlubí tím, že proti nezaměstnanosti bojují tím, že zvýšili počet svých zaměstnanců?
Kolik času z podnikání trávíte plněním výmyslů státních úředníků?



U nás to je podobné.

Připadá Vám u nás situace jiná? Nedávno byla zveřejněna statistika zde: http://aktualne.centrum.cz/finance/grafika/2010/03/15/mapa-kolik-berou-lide-placeni-statem-a-kolik-u-pri/ , kde bylo uvedeno že plat státních úředníků je cca 2.000,00 Kč vyšší než v soukromé sféře. Dále považuji za zcela nestydatou doživotní výsluhu policistů v průměrné výši 8-12.000,00 Kč. Živnostník nemá placeno prvních 14 dnů nemoci, nikdo mu neplatí dovolenou, přesčasy, svátky atd..


Máte pravdu, naše ekonomika nabrala stejný směr. Také nechápu, proč se vybraným státním zaměstnancům platí příspěvek na byt, vyšší penze, odlučné... Tisíckrát milejší je mi situace, když dostane pořádně zaplaceno člověk, který se aktivně podílí na tvorbě zisku - ať jako OSVČ, nebo zaměstnanec firmy. Být zaměstnán ve státním sektoru - tudíž být placen z daní druhých a vykřikovat, že si řádně platím daně a zdravotní - to je k zamyšlení.

Pokud tam není přezaměstnanost a odvádějí kvalitně smysluplnou práci - proč ne.
Ale četli jste někdo o tom jak to vypadá v české státní správě? Valná většina lidí se tam nudí nebo dělá 5 lidí 3 dny práci co by jeden člověk ze soukromého sektoru zvládl (a musí zvládnout!!) kvalitněji za odpoledne.
Jakákoliv invence se tam tvrdě trestá a kdo jakkoliv nesouhlasí s nadřízeným je vystrnaděn. Permanentně osobní a politické boje...
Ale politici si samozřejmě, jako v Řecku, nedovolí nějak tvrději zasáhnou proti stát. zam. Je to jednoduše spousta voličů....