07/06/2010
Až porazíte poslední strom a otrávíte poslední řeku tak teprve zjistíte, že peníze se jíst nedají. Zlatá slova... A co na to akcionáři BP? Jako banky - když to vynášelo, tak se pakovali, když je teď problém, ať to zaplatí jiní... Nebo už snad BP má připravené peníze aby podpořila ty, kteří přišli o obživu?


Hmm - hledají práci? Já zase hledám řemeslníky, kteří přijedou tehdy kdy jsme se dohodli a ne o čtyři hodiny později bez omluvy, řemeslníky, kteří u mě budou za mé peníze pracovat a nikoliv telefonovat s dalšími zákazníky u kterých měli být už před hodinou, řemeslníky, kteří provedou práce jak bylo dohodnuto a ne takové, kteří mě budou přesvědčovat, že tak jak to chci se to nedělá jenom proto, že se jim to takhle nechce dělat, řemeslníky, kteří použijí kvalitní materiály jak bylo dohodnuto a ne ty, kteří dají levné náhražky ale naúčtují 1A kvalitu. Takoví řemeslníci naštěstí ještě existují, ale mají obvykle tolik zakázek, že další neberou, no a pak člověk ať chce nebo nechce musí poptat i lemply a netáhla a modlit se, že to snad příliš nezkazí... Také proto si co zvládnu dělám sám - platit někomu za práci a ještě mu stát za zadkem aby udělal vše jak se má (přičemž samozřejmě si musím z každého řemesla udělat "rychlokurz" předem aby mě nemohl neomezeně "houpat") - to už si to radši rovnou udělám sám a když to zkazím, můžu nadávat jen sobě a sám a za své si to opravit.
No - a pokud dneska řemeslník nemůže sehnat práci, měl by se zamyslet proč tomu tak je, a ne někde brečet. Řemeslník sice nejsem, ale živím se také sám a musím dělat tehdy, kdy si moji zákazníci vzpomenou a tak, aby mi zavolali i příště. A jestli má někdo dojem, že vypadne z učňáku s kusem papíru (a to nehovořím o nabytých znalostech a dovednostech) a hned dostane lukrativní kšeft na kterém se moc nenadře, pak asi bude zklamán. Opravdový úspěch v podnikání nepřichází najednou a sám, je třeba se o něj tvrdě zasloužit vlastní prací.