29/07/2010
Vážený pane generální řediteli,

děkuji za velmi poučný článek, ze kterého jsem si měl, coby zákazník českých nadnárodních poskytovatelů mobilních služeb, odnést závěr, že jsem chorý duchem, když si myslím, že:
a) náklady na poskytování telekomunikačních služeb jsou - zjednodušeně - součtem personálních nákladů a nákladů na infrastrukturu.
b) náklady na infrastrukturu jsou stejné v ČR i v Německu nebo Estonsku
c) personální náklady v ČR jsou nižší, než v UK, DE, FR, ES, aj.

Z Vašeho příspěvku zároveň plyne, že bych měl být coby zákazník rád za to, že na českém trhu jste a můžete nám nabízet průměrné služby za průměrnou cenu.

Pokud jsem se někde spletl, rád si vyslechnu komentář.

S pozdravem

eM





Drahé volání v Česku? Kde to žijete?

Co je tohle za podraz? Proč není na začátku "článku" jasně napsáno, že jde o PLACENOU REKLAMU?!? Pane Roland Mahler jste lhář a podvodník! Za to co jste tady vyplodil byste se měl veřejně omluvit. Nejen že máte přemrštěné ceny, záměrně pomalý a předražený internet (aby vám zákazníci nemohli volat přes SKYPE), kašlete na stálé zákazníky, ale co je nejhorší, když už se někdo rozhodne od vás odejít, tak se mu v tom snažíte všemožně (a musím uznat že úspěšně) zabránit. Nadruhou stranu vás chápu, já mít vaše prachy, tak taky na všechny se.. a dělám na ně dlouhej nos. A vy HN se styďte!





Žiju v Česku, proto mám drahý mobil

Vážený pane řediteli, podívejte se prosím na ceníky své firmy v ČR a třeba v Německu a UK. Když se na ně podívám já, tak vidím celkem zásadní rozdíly. Byl bych rád, kdybych si v Praze mohl koupit standardní německý nebo britský tarif vaší firmy. Navíc bych k němu dostal chytrý mobil za euro, resp. libru. Tak se, prosím, ještě jednou podívejte na ty ceníky.

Jen tak namátkou: Německo - tarif Max Flat M za 40 eur (1000 Kč) - platí se pouze za voláníé do cizích sítí, vše ostatní v ceně. V Británii za 35 liber (cca 1050 Kč) 900 volných minut a neomezený internet. internet.

Co za tisíc dá český TM? Kredit 1000 Kč (stačí na cca 300 minut hovoru).

A cena mobilu? Samsung Wave S v ČR za 5000 při měsíční útratě 1200 Kč, v Německu za 40 eur (1000 Kč) k výše uvedenému tarifu M, v UK zdarma při měsíčním paušálu přesahujícím 25 liber.

Ale je mi jasné, že v ČR určitě všechny zaměstnance platíte lépe než v Německu či UK, takže máte vyšší ceny zcela oprávněně. ;-/

Poprosil bych novináře, aby provedli preciznější srovnání a následně bych chtěl vidět reakci pana Mahlera a omluvu za bludy, které tu píše. Ono je totiž srovnání a srovnání. A ano - jsou země, kde operátoři třískají ještě více než v ČR. Neměli bychom se spíš ale srovnávat s vyspělými zeměmi? Nebo je tu pan Mahler v zemi kdesi na východě?





Re: Drahé volání v Česku? Kde to žijete?

Spravne. Pan reditel je jen typicka hlava vylizana. Otazka je tady jen jedina. Jestli tak lze proto, ze holt musi kvuli firmy a nebo proto, ze je tak blby a nevic nic o svete okolo sebe. Priklad operatora z Norska (schvalne nebudu prevadet na CZK)

Norsko, prumerny plat cca 26.000, operator Lebara, predplacena karta:

mesicni cena 0
volani do vlastni site 0
do jinych siti 0.59/min
do zahranici od 0.99/min
SMS v ramci Norska 0.39
SMS do zahranici 0.89
MMS kamkoliv 1.99

V CR prumerny plat cca 23.000 a ceny operatoru zname asi vsichni. Tak ted at se chytrolin ukaze.






Přesně tak!

Vystihujici prispevek, pan reditel ja asi ponekud mimo, pokud je presvedcen ze nikdo z Cechu nikdy nebyl za hranicemi a ze tomu stadu bl*cu staci predhodit lzivy clanek o tom jak je to u nas levne aby zase par let drzeli hu*u a krok:)
Zijeme v dobe internetu pane Mahler, lide si diky dostupnosti informaci dokazi svuj nazor vytvaret jiz sami a to velmi rychle!