11/08/2010
Mnozí absolventi jsou nepoužitelní

Nekontrolovaný nárůst vysokých škol všeho druhu, úpadek a ztráty celé řady výrob musí nutně vést k poklesu požadavků na naše absolventy, zvláště když zahraniční firmy dávají do funkcí svoje lidi ze svých mateřských firem. Mraky tlachajících politologů, nic neumějících ekonomů, hejna sociálně právních expertů, rozbujelé tlupy právníků všech druhů, vytvořili v této společnosti takový právní chlív, že řadový občan nemající s tímto státem nic společného (řádně platí daně, pracuje, nekrade, nechodí po soudech) se nestačí ani divit. Naopak paraziti všecho druhu se nabalili na tento stát a sajou jak klíšťata.A to mají lidi sanovat? Teď chcete nabírat vysokoškoláky z východu za cenu zaručeného jeden a půl násobku průměrného platu, který blb tohle v této době vymyslel, když na duhé straně nevíte co s obrovským množstvím našich absolventů.


Tak opravdu nevím

Když jsem byl propuštěn v padesáti letech z práce po dvaceti osmi letech soustavné a intenzivní práce tak jsem odešel na úřad práce. Po prvém a zcela ponižujícím jednání jsem byl ochoten dělat cokoliv jen abych na onen pro mne zcela ponižující úřad již nemusel a byl jsem na rozdíl od dnešních mladých ochoten dělat cokoliv. A věřte, že když se chce i osud pomůže.A to asi oni nechtějí a tak státe se starej, teď nás tu vystudované máš. Vím, že to nemají dnešní mladí zrovna lehké, ale více snahy a aktivity a hlavně chuti vůbec pracovat by jistě mohlo přinést kýžené ovoce.


Lucko, co Vy na to? Vy taková určitě, ale určitě asi nejste .....

Bývalý vedoucí redakce New York Times John Swinton

Víte to vy a vím to já. Není mezi námi jediný, který by se odvážil poctivě napsat svůj názor, a pokud to udělá, ví dopředu, že se nedostane do tisku. Jsem placen každý týden za to, že se můj počestný názor nedostane do novin, u nichž jsem zaměstnán. Kdybych svůj počestný názor zveřejnil v některém vydání svých novin, během čtyřiadvaceti hodin bych byl bez místa. Lhát bez obalu, pervertovat, zapírat, líbat nohy mamonu a prodávat zemi za každodenní chleba, takové je zaměstnání novináře. Víte to vy a vím to já, jsme nástroji a vazaly bohatých mužů za scénou. My jsme pajduláci, oni tahají za provázky a my tancujeme. Náš talent, naše schopnosti a celý náš život je majetkem jiných lidí. Jsme intelektuálními prostitutkami.


Jaaaaa?

Zítra a v patek, ani o vikendu nic nemam. V po a v ut je stopka, ve stredu zatím nemam nic (mozna cviceni) a ve ctvrtek ještě nevim urcite, premyslela jsem, ze si vezmu dovcu, takze v podstate jsem tady :-))), v patek jedu domu a pak jsem tady uz porad, az 5. zari jedu na tydenni vylet, vratim se 12.

A posles mi pusu?