07/10/2010
dekadent

.....

Keď po Vežkej novembrovej protisocialistickej kontrarevolúcii prišli k nám rôzni poradcovia a emisári z Ameriky a podobných destinácií, úpenlivo a hrozivo sa divili tomu, ako to u nás vyzerá, ako je všetko zdevastované a ako sú žudia náchylní kradnúť v ducho hesla: "Kto nekradne, okráda vlastnú rodinu".
Ako sa ukazuje, sofistikovanejšie metódy ako rozkrádať štátne prostriedky majú práve v týchto krajinách a ich chamtivosť, tvorivosť pri kradnutí, kreatívne účtovníctvo a pod. sú úplne bežnou súčasťou ich každodenného života.
Teraz sme sa aj u nás prepracovali do tohoto vyššieho levelu a tak sa už nekradnú vrece cementu zo stavby alebo vrece zemiakov z poža (to si len Cigáni chudáci trochu pomáhajú ako sa len dá aby vyžili), ale ukradnú sa celé vagóny príslušných komodít, vyúčtujú sa štátu nevykonané práce, predražuje sa všetko, na čo má ziskuchtivý podnikatež dosah.
Onoho času bolo heslo: "Sovietsky zväz náš vzor". Teraz je to práve tá vysnívaná Amerika.




Příčina a odpovědnost za propuštění zaměstnance ve zkušební době leží podle Vojtěcha Zuzaňáka z Plzeňského Prazdroje většinou na straně firmy. "Ta buď při výběru dostatečně neprověřila schopnost uchazeče danou práci vykonávat nebo k němu nebyla upřímná při líčení náplně práce a prostředí ve firmě,“ vysvětlil.



Souhlasím s názorem ...

... že Senát je instituce zbytečná.A tedy i nákladná.Tak malá zemička,jako my nepotřebuje 281 zákonodárců a k tomu ještě jednoho prezidenta s kohortou spolupracovníků.Pojistaka proti špatným zákonům..? Proboha! Napřed je třeba zjistit,proč Sněmovna přijme špatný zákon.A vyvozovat důsledky proti špatně pracujícím poslancům.Někdy už v 90.letech mluvil v televizi poslanec malý Benda.Pár minut po hlasování suverenně pravil : ano,my víme,že právě schválený zákon je špatný.Už připravujeme novelu ... Za tohle měl být okamžitě vyhozen a poslán k popelářům.Leč beztrestnost těchti lidí je vede k nezodpovědnosti.Mohou si zkrátka dělat,co chtějí ... Proto tam mnohdy přijdou i lidi,kteří snad nikdy ničím nebyli,nic nedokázali,ničemu z toho,co tam projednávají,nerozumnějí.A to je katastrofa země i národa ...Senátoři jakbysmet ...