08/02/2011
Drtivá většina boháčů zbohatla tím, že okradla občany ČR

Bohatství každé země je konečné a je dáno jejím více či méně úspěšným rozvojem až po daný okamžik. Tím byl u nás výstřel z Klausovy pistole , který odstartovat rozkrádání ve velkém bez zákonů. Tak vznikl fenomén Kožený, Krejčíř, Bakala, Babiš, Pitr, Kellner a další. Ti rozkradli pod taktovkou Klase a jeho zmrdů bohatství této země, nahromaděné prací minulých generací. Díky dobrým a poctivým nápadům zbohatlo extrémně jen málo lidí. Nakrást si je jednodušší, ta matematika je prostá.



Možná se shodneme na rozdělení lidí:
- jsou podnikatelé,kteří se snaží přijít k penězům za každou cenu, i za cenu podvodů. Odeberou zboží,neplatí faktury a vše chtějí "načerno". Myslím, že těchto lidí je pár procent,ale mají velkou publicitu. publicitu.
- jsou podnikatelé,kteří platí všechny faktury za odebrané zboží,platí DPH a všechna pojištění, zaměstnávají lidi a i za ně odvádějí všechny daně... Není jich málo,ale pro média nejsou zajímaví,pracují, snaží se a jsou úspěšní. Koho to zajímá?
- jsou zaměstnanci,kteří možná umí pracovat,ale raději si tu a tam něco ukradnou,tu přilepší melouchem načerno,tu jdou marodit... Neustále nadávají,neustále je vše špatně. Diví se, že jim nikdo nechce přidat...
- a pak je skupina zaměstnanců kteří umí pracovat, pracují a je s nimi radost dělat. Vydělají si snad i dost peněz, a nemají zájem ani čas psát v diskusích na netu.
- a potom jsou zbyteční státní úředníci. Ti prohospodaří vše, co ti dobří i špatní podnikatelé i zaměstnanci vydělají a zaplatí na daních.
Mohu se plést,ale nemám v něčem pravdu?





oni o ty klienty svádějí bitvu????

Správný poznatek je, že klienty budou spíše vysoce postavení manažeři. Majitelé firem své prostředky strkají zase do firem, takže někdo s volným milionem je spíše mezi skvěle placenými zaměstnanci.
Jenže ten kdo má volný milion a více, zpravidla začne jako student. Tam mu banka vyjde vstříc nízkými poplatky. OK. Pak je začínajícím zaměstnancem s malým příjmem a spoustou nákladů. Tady už ho banka hezky dře z kůže, na poplatcích, na úrocích, na všem.
Pak se vyhrabe z nejhoršího a na účtě se mu začínají válet volné peníze. Německá banka Vám v tom okamžiku sníží poplatky na nulu a začne Vám tlačit zlaté Visy a podobně, česká Vám dá prd úrok a dále rejžuje na poplatcích.
No a jednoho dne jste milionář. A vážně chcete svěřit své peníze těm hamounům, kteří z Vás posledních 15 let dřeli kůži za živa? :-D
Takže banky svádějí bitvu možná o vyšší počet nasraných bonitních klientů...





Do uvedené skupiny patřím, takže pár zkušeností:

1. Bankéři mi nabízeli nesmyslné investice s mizivým výnosem a vysokými poplatky.

Sám dokáži peníze zhodnotit mnohem lépe, výnosněji a rychleji.

2. Případně mi nabízeli, zda nechci koupit nějakou firmu, že by mi dali na zbytek úvěr. Koupě cizí firmy je tak problematická věc, že nevím, proč bych to dělal. Abych se chvástal, jaký majetek vlastním? vlastním?

Vydělávám dost, moje firmy rostou, nepotřebuji být největší a každé ráno sladit barvu auta s ponožkami - a nervovat se s úvěry nebo integrací firem.

3. A hlavně se snažím držet na účtech jenom režii a rezervu. Peníze na účtu jsou k ničemu. Vždy je dobré je někam investovat - čímž se dostáváme k bodu 1.

Poptával jsem po speciálních firmách krátkodobé zhodnocení (občas prostě máte na účtě příliš mnoho - než to někam investujete). Ale nabízeli mi zase tak směsné produkty.

Až jsem si říkal, že bych si založil nějaký vlastní fond.




Moje zkušenost s KB:
1, jeden hodný pán mi vždy nabízel to, co se cca. do roka ukázalo jako totální průser. Mám ho rád, od jisté doby ho používám jako indikátor kudy určitě ne a funguje to. Vyhnul jsem se tak například před asi deseti lety krachu internetových akcií a v roce 2007 koupi nemovitosti.
2, Nikdy mi ovšem nenabídli nic, aby si mne i s penězi udrželi a mohli je tak skvěle investovat sami, mne odbýt úrokem a sami vyinkasovat všechny ty skvělé zisky.
3, Takže jsem nakonec, ač jinak pohodlný skončil stejně jako Vy -o peníze se starám sám a v té komerčce mám peníze jen na nájem, jídlo a drobné výdaje.