08/03/2011
Někde musí být prostor

pro lidi, kteří se chtějí domluvit! Většina celosvětové populce je tvořena lidmi, kteří se nechtějí rvát a válčit, ale jsou schopní a ochotní se přátelit a spolupracovat mezi sebou. Hloupá reakce pana Havla jen dokládá jeho násilné sklony. Státy a národy mají právo na sebeurčení a nikdo nemá právo jim do toho mluvit!
Dokonce ani západní parlamentní demokracie není univerzální předpis na jediné správné státní uspořádání.
Jako se nedá na palmu naroubovat třešeň, tak se nedá naordinovat beduínským kmenům demokracie.
Neznamená to ale, že se lidé nemohou vzájemně respektovat a spolupracovat.


A není to stejné

jako útok na Jugoslávii a oddělení Kosova? Jugoslávie pod Titem byla vedoucí země Hnutí nezávislých (Pokret nesvrstanih) států převážně asijských, které se snažily o alternativu k Evropské unii. Kosovo, s nejvetším nalezištěm černého uhlí, rud a zlata bylo označeno v týdeníku Economist jako nejvýnosnějši evropská parcela.
Všechno jsou to loupeže páchané pod pláštíkem "občanských svobod". Jak tyto západnedemokratické "svobody" v praxi vypadají mohou dnes občané České republiky (už tedy ne Československa), ale vydrancované = zprivatizované republiky posoudit sami.
Libye je proslavená ložisky své "sladké ropy", lehčeji zpracovatelné a kvalitnější, nez jsou ropy z Arabského poloostrova, nebo Iráku. Takže jde zcela určitě zase jenom o "demokracii".






Lidi musíte chodit k volbám a pak si můžete stěžovat.Kdo nechodí volit je vinen jako ti co vládnou.Jeden hlas samozřejmě nic neovlivní,ale 1000000 hlasů už ano.Choďte volit a hlavně si pamatujte kdo co kdy řekl a slíbil.Přes 3a půl roku si stěžujete a pak se před volbami necháte zase opít rohlíkem a jinými sliby.Běžte jim říci co si opravdu myslíte o takovém chování. Slavná revoluce a 20 let po ní a máme jen dluhy kam až oko dohlédne,kde jsou naše podniky ,které vyráběly a držely tento stát nad vodou.Rozkradeny a zničeny jen proto,že se nás západ bál.A teď už ne,teď už nám zůstaly jen dluhy a děravé silnice.Nestěžovat a jednat!!!


V podstatě je to pravda...

...ale koho chcete volit? Vždyť "znárodněný " majetek, zlatý poklad, důchodový účet atd rozkradli postupně společně všichni! A nezapomeňte, že navíc politici provádějí turistiku, mění strany - vč.těch nezvolených.Reforma by měla začít shora: proč máme tolik poslanců a senátorů na 10 milionů obyvatel? Stačilo by přijmout ÚSTAVNÍ zákon a snížit počet na polovinu - 1 poslanec na 100.000 obyvatel a úspory by se přiblížili 50ti%!(Vždyť navíc hlasují dle partajního usnesení stejně). Proč na vše najímáme právnické firmy, když má každé ministerstvo i větší firma právní oddělení? = další úspory! A tak by to mělo jít postupně níž: proč si OU a další úřady najímají uklízecí firmy, místo aby zaměstnaly pár uklízeček za minimální mzdu? A možná ani ne na plný úvazek? Úklidová firma stačí 2 - 4x ročně na umytí oken či vyčištění koberců...Proč si najímají bezpečnostní agentury a recepční, místo pár vrátných - důchodců či invalidů, opět za minimální mzdu? Proč se nesmí zvednout daně fyzickým osobám dle pásma příjmů či firmám - ale může se zvýšit plošně DPH, což pocítí jen ti nejchudší a střední vrstvy a daně se tedy stejně zvyšují? Je jediný důvod: na 1. místě je zabezpečení zastupitelů a jejich sekreteriátů a na 2. místě je zabezpečení příjmů sponzorům, od kterých něco kápne ! A to platí o všech! Už samotné volby by měly být bez bezudného utrácení za agitaci: jen vymezený stejný čas ve veřejnoprávním radiu a televizi + povinně půl stránky před volbami v denním tisku, opět prostřídat všechny zapsané partaje. A život stran? No z definovaných příspěvků členů - bez účasti státu a sponzorů! Takže znovu: koho volit? Má někdo takový úsporný program? Mohlo by platit, že pokud kdokoli nezíská ve volbách 50% všech hlasů - není nikdo zvolen,post je neobsazený. A pak i úřednická