03/05/2011
Na železnici, dějou se věci...
Vozíme velké objemy, kde doba nehraje roli. Na nádraží cca 3 km. Jenže na tom nádraží není personál a i když je tam nakládací rampa, nelze tam přistavit vagon, musí se to odvézt do města. Navíc není jasné, kdy bude vagón, to je v rozmezí cca 3 dnů a pak se to musí rychle naložit. Tolik náklaďáků a lidí nemáme, musí se jezdit jinde, takže taková zpráva znamená sehnat náklaďák a auto a partu lidí, kteří ty pytle u nás ve skladu naloží, naskáčou do osobáku a fičí na banhof, aby to mohli navagonovat. Opakovaně se nám stalo, že nám volali v pět odpoledne, že vagon musí být plný do 8 do rána, takže musíme sehnat lidi, zaplatit jim přesčasy atd. Takže jsme v kalupu naložili vagon, načež on u té rampy stojí ještě dva dny. Pak se totéž odehrává na straně příjemce, s penále za každou hodinu zdržení... zdržení...

Anebo objednáme kamion, přijede až k nám ke skladu, v určenou hodinu, naložíme vozíkem, odveze to k příjemci a v určenou dobu stojí před jeho skladem. Za srovnatelné peníze. Čím myslíte, že vozíme?


Re: Na železnici, dějou se věci...
Nojo, spěšniny. Zavezl se balík na nádraží, zezadu na rampě byly orvané vrata do oprýskaného skladu a jedna baba v modrém a s cigaretou. Vyplnil se jeden papír, baba to mrskla na váhu a pak na paletu v koutě, zaplatil jsem dvanáct korun a hotovo. Druhý den ráno to bylo v místě určení a tamní baba v modrém zavolala příjemci - Haló, tady nádraží, máte tu balík, zajeďte si. Fungovalo to jako víno. Došlo k nějaké změně, vrata jsou zavřené a spěšniny už nějak nefungují...

Re: Na železnici, dějou se věci...
To jo, jenže to tu ještě nepůsobil soudruh Říman a jemu podobní koumáci a vševědové, kteří pak začali vše dobré, co fungovalo, ale z čeho jim okamžitě netekly do kapes prachy, za podpory "pokrokových" lidí likvidovat! Lidé chtěli místo nemoderních železničních vagonů nablýskané kamiony, tak je mají! Většina podniků, pokud nezanikla "neviditelnou rukou trhu" úplně, tak aspoň zrušila vlečky, nová velkoskladiště západního braku (pominu-li jejich absolutní nesmyslnost) se budují zásadně mimo dosah železnice, závislé čistě na kamioné přepravě, tak se pak světe div! Ale vždyť tyto trendy (i mnohé další, i horší) lidé, nejsou-li slepí, musí vidět, musí vidět i jejich nesmyslnost a dopady na okolí, ale přitom jejich strůjce stále podporují!

Re: Na železnici, dějou se věci...
Je zvláštní, že pár kilometrů od nás na jih, v Rakousku, to na železnici funguje bez problémů, o Švýcarsku ani nemluvím. Šlo by to i u nás, jenže to by u nás nesměla být železniční doprava nejméně 15 let cílevědomě likvidována, ještě navíc za tiché podpory velké části naší populace, pro kterou je kamion a obecně auto symbolem pokroku - bez ohledu na dopady, které kolem sebe zanechává!




------------------------


Všichni jsme gogo
Mě se tady líbí, jak všichni vědí, jak ti okolo mají jezdit. Základní poučka v autoškolách zní, jezdětě defenzivně a předvídejte, co by se mohlo stát. Pokud vám tedy vyjede auto přesně před čumák a bez blinkru, je to jasně jeho vina. Když to bude blboň v Hummeru, bude to jeho vina ale váš problém. I proto si myslím, že někdo, kdo si myslí, že když on sám je dobrý řidič musí být zákonitě i všichni okolo a podle toho jezdí nadoraz,je stejný ocas jako ta vyděšená řidička co ji tady všichni šťavňatě popisujete. najzedím 100000 km ročně po celé Evropě ale jen málokde potkám tak namachrované pitomce jako u nás. Jenže jestli vám těch pět ušetřených minut zato stojí, že někoho zabijete - je to vaše věc. neplatí, že když já jsem gogo tak všichni kolem jsou taky gogo.


Re: Všichni jsme gogo
do nas v autoskole vtloukal > Co udelas, kdyz vidis nakladak zleva ? Presvedcis se, ze o tobe vi, kdyz ti neda prednost, bude to sice jeho vina, ale to ti moc nepomuze...Jenze...dnes jsou autoskoly lukrativni podnik.. jak jinak si vysvetlit, kdyz na prvni zkousce komisare nezajimalo nic jineho nez jak dovede adeptka zaparkovat v podelnem stani.. Kdo z vas umel dobre parkovat v podelnem stani v dobe zaverek ? Na druhy termin ti pak instruktor rekne "Nevymetej ty pangejty", komisar prohlasi, ze to byl zasah do rizeni a letite opet a dalsi petisetokurunacka leti do kapsy..