06/06/2011
Džentlmen
Tat tak, chlapi jsou většinou agresívnější, ale jen někdy a někteří, ale většina není zákeřných, jak dokáží být ženy... a bijou se většinou čelem k sobě! A taky mnozí umí držet slovo chlapa, džentlmena!

Proč vlastně neexistuje obdobné slovo: džentlmen i pro ženy, natož v ženském rodě rodě? Já za 40 let mnohých vstahů jsem došel k závěru, že zatímco muži drží až na vyjímky slovo, ženy jej drží spíše jen vyjímečně! A často mění názor či dohodnuté(!) podmínky nečekaně, asi dle nálady! Bez racionálního zdůvodnění, které často tají.. (neb často ani žádné nemají, jen aby ublížili...) Píši některé, ne jak mnozí novináři co zobecnují, tak doufám, že se slušných lidí, bez ohledu na pohlaví nedotknu?! Apropo nikdo nikomu nebrání kandidovat a volit ženské pohlavé, speciální zákon či dokonce kvoty by byly právě nedemokratické a diskriminační!!!

Re: Džentlmen
Je to, jak píšete. Já mám zhruba tolik, co Vy, na nezájem žen si nemůžu stěžovat, ale plně s Vámi souhlasím.

- většina žen je k mání za peníze (dary, manželství - i to je pro ně investice, dobře vydělávajícího muže apod.). Devět z deseti žen bude téměř zcela ignorovat vzhled a dokonce i charakter muže, pokud je tento tzv. "zajistí" - u mužů je tento poměr opačný. Ženy odsuzují prostitutky - ty ale dělají jen to, co mnohé jiné, byť otevřenou formou.

- mnohé ženy jsou mistryně v taktice neustálého štvaní, pomlouvání, poštívání - a divení se, když pak muž otevřeně agresivně vybuchne...

- ženy většinou neumí jednat jinak. Všechny kvóty poměru ministryně/ministři, všechny "rovné příležitosti" většinou narazí na to, že žena až na pár výjimek neumí nebo nechce jednat přímo, rozhodovat, brát na sebe zodpovědnost.

- ženy jsou mnohem krutější a bezohlednější - mužskou krutost lze předvídat, je přímočará a jasná - ta ženská se skrývá v pohrdání, slovním ponižování, výsměchu - a muž vybuchne.


Re: ...
Ony tam ani moc jít nechtějí. Jsou zvyklé na to, že přes muže to jde líp a s mnohem menším úsilím. Když už pak i mají s něčím přijít, jsou to většinou zase jen pomluvy, vyzrazená spiknutí, informace ze zákulisí - viz Kristýna Kočí. V Evropě jsou už cca 20 let ženy všemi možnými prostředky do politiky strkány, podporovány v ní atd. - ale nenašla se ANI JEDINÁ politička, která by za něco opravdu stála - vždy je to jen žena, která se k někomu "přifaří", něco spolurozhodne a pak se pokud možno vyvleče z jakékoliv odpovědnosti.