12/08/2011
Tak to já dnešním programátorům nezávidím. Oni neumí optimalizovat program ani na rychlost ani na objem dat, výsledkem jsou zrůdnosti o stovkách megabajtů, ve kterých se nevyznají ani oni sami, z čehož plyne potřeba neustálých aktualizací a záplat. Čest výjimkám a nadšencům, kteří naopak soutěží o co nejkratší zdrojové kódy. Například zde, http://www.theproduct.de/ program fr08, nebudete věřit, co se do pouhých 64 kilobajtů vejde. Pro srovnání, antivirový program má kolem 150MB. Také vzpomínám na dobu, kdy operační paměť procesoru měla jeden kilobajt, složeno z osmi integrovaných obvodů 1kx1, program byl v okénkové epromce 1kx8 se třemi napájecími napětími. A také to fungovalo, instrukce jsme znali zpaměti, program se psal z hlavy rovnou ve strojáku, optimalizovalo se tak dlouho, až se to do paměti vešlo.




Haha
Z celého článku mám taký dojem, že ten človek z IBM totálne prepadol kecom z marketingu, akokeby multimédia, internet a socialne siete tvorili gro IT priemyslu. Čím to chcú PC nahradiť?

Pre firmy kde musia tvoriť dokumenty, tabuľky, grafické projekty, programovať potrebujú veľký monitor, ergonomické periférie, výpočtový výkon, kapacitu na disku atď. je PC uplne idealny. Robiť finančné kalkulácie bez PC na smartphone či tablete? :D

To isté pre domácnosti, naprosto ideálny stroj, ktorý zvláda všetko, hry, multimédia, kancelárske programy, programovanie, úplné pohodlie na veľkom LCD, super ovládanie s myšou a klávesnicou.

Smartphony a tablety sú také hračičky, ktoré sa teraz dobre predávajú, ale nie je to náhrada za PC, je to len doplnok.

A pokiaľ ide o cloud, je to len také zbožné želanie ako skutočnosť. Aby to fungovalo, treba super rýchly internet pre veľkú časť obyvateľstva a totálnu dôveru v inštitúcie, ktoré prevádzkujú servery, a ani jedno ani druhé sa tak skoro nesplní.



jasně všechno do cloudu
a pak bude stačit jednoduchý offline a jste všichni nahraný! asi jako když nejde platit kartou a zmatený lidi bez keše pobíhaj zoufale ulicema hledajíc bankomat