16/08/2011
No a čím to je způsobeno? No těmi důchody, které izolovali potřebu sdružovat se do rodin. Většina důchodců dloudohodobě žije sama, od mladší generace izolovaná. Pak se člověk nemůže divit, že si chce bábina pokecat, když celý den sedí doma a čučí na telku a nebo jen jde poklidit, tedy když má to štěstí a může. To si pak koupí i nějakou tu blbost, jen aby s někým prohodila slovo. Pro nás mladé těžko pochopitelné, ale důchody jsou něco, co zničilo rodiny, protože rodiče už neměli potřebu si u svých dětí budovat respekt a zajistit se tak na stáří.

I starý člověk má v domě své využití, né že ne.

napadlo mě pár rádoby ftipných poznámek na využití starých lidí v domácnosti, ale musím říct, že v tomto máte absolutní pravdu. socializace společnosti rozvrátila rodinu a všechny základní společenské principy. zmizela tolerance a reaspekt, což se projevilo na rozvodovosti a mezigeneračních vztazích

Je to samozřejmě smutné. 10 tis na osobu není nic moc. Ale rodina s dětmi je na tom mnohem hůř - příklad muž 17 tis. čistého, žena 7,5 tis. mateřská plus dvě děti. Příjem rodiny je 24,5 tis, tj. cca 6 tis na osobu. A to se ještě nezmiňuju o vyšších nákladech domácnosti - zpravidla je zde nějaká hypotéka na bydlení, náklady na oblečení pro děti jsou mnohem větší, protože rostou, škola už dnes taky není zadarmo, ať si pánové poslanci tvrdí co chtějí. Takže pak nechápu autora článku, že se diví, že důchodci ještě podporují své děti. Ti rozumní prostě vidí, že ty jejich děti jsou na tom ještě hůř a to k tomu musí pracovat. Bohužel naše vláda toto nikdy nepochopí, protože při svých příjmech, co si odhlasovali, netuší, co se v téhle zemi děje.