30/08/2011
Je to kruté,
ale vžtyť jí ho snad nikdo nenutil! Každá třetí nebo čtvrtá kráva se zblbne do nějakýho prachatýho hovada, nechá si od něj udělat děti a pak někde v koutě brečí, že je na ni hrubý, ačkoli to už mohla dávno vědět nebo i věděla. Přitom po světě chodí spousta slušných chlapů, o které žádná ani nezavadí, protože nemachrují, nejsou příliš majetní nebo své bohatství nedávají najevo. A pak se někdo jen může divit morálnímu úpadku společnosti...


problém je v tom, že i když týrané ženě někdo pomůže, tak je to k ničemu. Podá trestní oznámení, na pár dní se schová někde u příbuzných, ten její "drahoušek" se jí začně strááášlivě omlouvat, přinese kytku a ženská se k němu vrací. V tom případě bych se na ni taky vykašlala. Ta spisovatelka byla podle všeho dost úspěšná (já její jméno slyšela až v souvislosti s její smrtí), finančně asi taky nebyla na dně, takže měla o to vhodnější podmínky pro odchod od manžela. Oběť musí chtít pomoc, do té doby je IMHO zbytečné strkat do toho nos...


Osoba, která se dobrovolně vrací ke "svému" násilníkovi, si další nálož prostě "zaslouží" - pro svojí nekonečnou, do nebe volající blbost. Tedy aspoň v tomto případě, když je to tak, jak říkáte. Byla úspěšná, samostatná, měla kam jít.


někteří si totiž myslí, že závazky jasně vyřčené mají smysl ... na rozdíl od těch, kdo počítají s tím, že se s ženskou rozejdou jak je to omrzí a nebude jim v cestě stát nic než smlouva o penězích ..... říct někomu ano, budu s tebou celý život i v nesnázích není snadné , budu bojovat abychom náš vztah udrželi ... pro některé je jednodušší sobecky si najít si někoho jiného a tím psychicky likvidovat své děti..



V podstate jde o vymizeni chlapu jako chlapu,kteri mysli dopredu a tusi cca jaky vysledek by to melo prinest a stoji k tomu v cele. Takovy chlap ,treba na vychodni fronte,ale i zapadni se zodpovednosti za zivoty svych vojaku ( zadna pocitacova hra,ale skutecne zivoty realnych lidi ) musel nejak rozhodnout a nest osobni zodpovednost. Dnesni chlapci uz maji dost jen z toho,kdyby meli zavreni nekde behat po lese a zvysovat svou fyzicku i kondici .

A ted po tehle chlapcich chcete,aby prevzali plnou zodpovednost za zenu a decko? Oni nikoho nepotrebuji,vsechno zvladnou sami ,ale pri prvnich potizich doji stat.


nesezdaní nemají spolu hypotéku, to nejde a když žijí jako rodina a nejsou vzítí, tak z 90% kvůli sociálním dávkám...matka samoživitelka dostane podstatně víc na sociálních dávkách, než úplná rodina...je to úplně jasné...až půjde ženská do práce, dítě do školky, tak se v tichosti vemou...znám víc takových rodin...a o děti????..o ty nejde už vůbec...

Je mi velice podivné,jak někteří volnomyšlenkáři uvažují.Jedno je jisté má svoboda končí tam ,kde začíná ostatním. Až sem to chápu.

Není mi ovšem jasné ,když se mladí rozhodnou pro volný svazek/nevím jak jinak to nazvat/,mají společnou domácnost,dětí apod. ,ale zároveň učelově kalkulují s možností získat takto větší soc.dávky ,menší odpovědnost .Navíc vždy mě pobaví statistika ,,,,, malá porodnost,malý počet uzavřených manželství,malé cokoliv nám dobudoucna uškodí ,nebude....
Myslím ,že to již přišlo.
Už převládá výhodnost nad jistotou.



Stačí nezvýhodňovat jekési samoživitelky, každé dítě má otce, tak ať ho živí, jaký vztah má otec k matce dítěte není z hlediska dítěte rozhodující. Samoživitelkou je jedině vdova. Ať dají osobám, které nemají dítě ve vlastní péči,platit pořádné alimenty tak , jak to navrhovala Kolářová, ve výši 20-25% z příjmu, a žádné další podpory pro jakési samoživitelky, kdy není důvod, aby dítě živily samy, poněvadž otec žije.


To už si snad dělají prču....
za tohle platíme státní úředníky. Ti co spolu žijí "na hromádce" to vesměs dělají účelově a pouze tahají od státu různé dávky a příspěvky. Takže ti se do žádné registrace nepoženou. Naopak by měl stát výrazně zpřísnit kotroly "samoživitelek" atd.


Spíš by měl stát zrušit různé dávky a příspěvky a vše to směřovat na slevu na dani.