05/09/2011
Jaké temné obchody?
Stejně temné obchody se najdou i na ostatních ministerstvech. Pouze na ně není vidět z americké ambasády. Když někdo vykrade trafiku nebo banku a je nějakým nedopatřením zadržen, je odsouzen a zavřen. Když někdo vykrádá státní rozpočet, je za to kumpány plácán po ramenou a chválen jaký že je šikula. No a protože jsou tito šikulové a kumpáni často obdařeni imunitou a nebo kryti někým s imunitou, je to vlastně všechno přímo křišťálově čisté.


Kalousek věří, že zase všechno okecá
Už by mu někdo měl tu hubu zavřít.... Jenže my jsme přece všichni Češi ne? Velké procento Čechů stále považuje rozkrádání státního majetku za hrdinství a zřejmě takové počínání za bývalého režimu bude hodnoceno jako forma odboje. Nevím jak to dopadne v Lublani, ale měli bychom si vzít příklad ze Slovinců, kteří nyní za korupci ženou před soud i bývalého premiéra Janšu. Jenže Češi nejsou Slovinci, Čechům je smysl pro pořádek a dodržování zákonů cizí, A jak by to bylo fajn, kdyby každý ministr věděl, že jednou se může za své přehmaty zodpovídat. Ale takový Vondra si stále myslí, že je za vodou a že za plýtvání penězi v době předsednictví EU může úřad vlády a ne on pověřený zajištěním předsednictví...


jsme tací jací jsme....
Na jednu stranu se spousta s nás rozčiluje nad nepořádkem který v této zemi vládne. Na druhou stranu, k volbám jde jen hrstka a ta svými hlasy nemůže ovlivnit politické rozložení jak by bylo třeba. Nadáváme po hospodách, ale naskytne-li se nám příležitost jak ošidit zaměstnavatele, stát či kohokoliv jiného, tak to uděláme. Proč se divit některým co jedou ve velkých penězích, že se chovají stejně. Jsme to my. Naši přátelé nebo jen sousedé. Je to prostě vzorek společnosti. Dokud se nezačneme měnit a snažit působit i na ostatní a dokud nebudeme využívat svých práv a to zejména toho volebního a dokud tam nedotlačíme pořádné a hlavně slušné lidi,lepší to nebude.


*********************

Jsem jen prostý uživatel leč....
...podotknu, že je mi zcela u zádi kdo komu a koho honí. Jsem stár a od mobilního telefonu žádám pouze abych se dovolal, či se mi někdo dovolal, nebo obdržel či dostal sms, na ostatní mám doma PC se skvělými XP. Průzkumník je pitomina, kteá nikdy nedohoní věc tak jednoduchou a praktickou jakou je Commander. Ostatní mi příjde jen jako omalovánky. Zatím to vypadá, že widle budou brzy přicházet s novým OS každého půl roku, jen aby na tom něco trhly a byly in. Jen rychle ustřihnout podporu tomu, co je dobré a mohlo se to ještě dlouho a dobře prodávat. Jsem laik, leč na mě obchodní strategie Windows začíná působit poněkud primitivně. Nekamenujte mne, jsem stařec:)))


žáden stařec ale máte všech pět pohromadě což se asi o vývojářích ve windowsu rříct nedá. a jak říkáte hlavně něco trhnout. co druhý den bude vycházet nějaká záplata a nebudou tomu rozumět ani oni. Přesně zlatá XP. zkusím přejít na maca snad to zvládnu


Nejste stařec, já s Windows pracuju od verse 2.0 (1 bylo jen demo), zažil jsem alternativy jako Geoworks, zkoušel jsem CorelLinux, můj první obil byla Nokia 550 (NMT), dneska jakýsi přiblblý dotykáč od Samsungu (jediný uměl dvě simky a měl slušnou JAVU). Ale to, co se dneska děje, je naprostý humáč. Stručně řečeno, je to vítězství marketingu. Lidi, jak vzteklí kupujou to, co nikdy nevyužijí. Znám spoustu lidí, co maj mobily za desítku a víc a nejsofistikovanější činnost, kterou s ním provádí, je nastavení potvrzení doručení SMS. Ale kolega od konkurence ho má taky, tak jak bych vypadal já? Prostě se smiřme s tím, že lidsvto zblblo a ještě to není konec, bude hůř. Ona se nabízí paralela poslední dnové Říma... Což mě dost děsí. A Asie je opět v pohybu.


v čem sem divnej?
proč jen nejsem jeden z těch, který denně 10x kopírujou MyPictures do YourPictures, který denně vytvářej 10 prezentací a grafů krásnejch a barevnejch ve 3D (ale potřebuju hnusný, placatý který daj spoustu práce vymyslet), proč nejsem z těch, který se při spuštění počítače zajímaj v první řadě o počasí a nákupy, proč si jenom pořád nepouštim nové úžasné video a sdílené fotky, a proč proboha pořád ještě nepotřebuju Fejzbůk a Tvitr a neorganizuju si přes ně svoje párty a nesdílím úžasnou cool muziku...?



Gigantický problém je v tom, že i když Office nakynuly do obřích rozměrů a najít v tom správnou funkci (a nebo ve Windows) je těžké, tak když se to jednou naučíte, umíte to udělat efektivně a nebo si to dokonce dáte do nějakého makra. Pak pracujete efektivně. A pak přijde MS, překope ovládání bez vlaných změn ve funkčnosti - a můžete to dělat lautr celé zase znova. Pro naprostého začátečníka je ribbon pochopitelný, ale pro rutinního uživatele je šílený. Někteří lidi prostě používají počítač k práci, nepoužívají ho proto, aby se přeučovali rutinní úkony, aby po přeškolení mohli dělat to samé, co už zvládali dříve.

****************************

Lidi, kteri dokazou na svete zanechat nejakou stopu mnoho neni, kazdopadne jim samozrejme patri cest. Tem ostatnim, co si jen uzivaji a nezbyde po nich nic, krome hromady kramu, ktere vlastne ani ke stesti nepotrebuji, nezbyva nez po sobe zanechat potomka, ktery snad bude pro lidstvo prinosnejsi.

Jinak ne - zivot neni jen k uzivani si. Ale obvykle to lidem par desetileti trva, nez jim to dojde a pak uz je spis pozde.


***************************

Jestli si Kalousek myslí, že více vybere tak, že něco zdraží, tak ma růžové brýle a jako politik žadné myšlení. Všichni přece ví, že když zdraží spořební daň na cigarety, tak si je lidi začnou balit, když na benzín, tak se bude vozit s Polska a když cokoli jiného, tak stejně to lidi budou kupovat bez DPH. Kdyby stát nebyl nenažraný a uměl hospodařit s tím co jim dáváme, tak s tím musí vyjít. Stát nám vezme více než polovinu roční výplaty, pak na DPH a spotřební dani další velký kus a my se zbytkem vyjít musíme a on to neumí. Škoda, že ta naše banda je tak neschopná.

Jo Kalousku
neměls odpouštět kamarádům daně a a hned od ledna zdanit pořádně hazard plus zisky ve finančnictví . To by bylo peněz. Teď už můžeš zvyšova daně jak chceš včetně DPH a stejně už nic moc nevybereš. Lidi raději nebudou skoro žrát , než aby ti cpali prachy který stejně zase rozkradou tvoji a Nečasovi kámoši ..


Úspory si představuju docela jinak
Úspory nejsou zvyšování daní, přesouvání výdajů do příštího účetní období, atd. Skutečné úspory lze realizovat jen rušením legislativy, následným rušením úřadů, které legislativu realizují, a rušením celých rozpočtových kapitol.

Tahle kosmetika, kdy se na sílu za jinak stejných podmínek něco o pár procent stlačí, nemůže ani teoreticky dlouhodobě fungovat. Výsledek je jen mírný a krátkodobý s tím, že vedlejším důsledek je naštvání spousty lidí. V delším odbobí výdaje opět svižně porostou.

Pane barone, to mate jiste pravdu. Ale to proste neni v Evrope v roce 2011 politicky pruchodne. Ale blizi se reset systemu a az Evropa zkrachuje a v roli spravce konkursni podstaty ji bude de facto vladnout nejaky namestek reditele Cinske statni banky, tak to se budou vydaje rezat mnohem snadneji.