29/09/2011
Cele je to absurdni. Majitel domu si take nejde sednout za vrazdu v jeho dome. Pokud pujcim auto cloveku, ktery vlastni ridicsky prukaz, pak mam prebirat odpovednost za jeho prestupky, i kdyz jsem v te dobe byl napr. na operaci ? Reci typu, ze si to s tou osobou mam vyridit jsou holy nesmysl. Policie, at uz statni nebo mestska, ma zajistit takove dukazy, aby pachatele jednoznacne identifikovali, to bremeno dukazu je na nich, ne na me. Takhle se vracime do dob udavani a kdo se nepodvoli, toho budeme pokutovat,

Nejvice smutne je, ze nejde o tolik medializovanou bezpecnost na silnicich, jen o vyber penez do obecnich kasicek. Jestlipak si ti co vesele kyvaji hlavou nad touto upravou, ze polovina z pokut jde do soukrome spolecnosti Czechradar ?

Kdyby slo o bezpecnost, pak budou vybirat hned po zmereni, nikdo se nebude vymlouvat atd. , ale to da vice prace nez naistalovat radar.




Plácáte nesmysly. Lepší by samozřejmě bylo, aby policie dělala svou práci a neulehčovala si ji na úkor lidí. A také by bylo lepší, kdyby si z toho nedělalo pár šmejdů byznys. Ale to asi jako jednodušší tvor nepochopíte.



Srovnání automobilů a zbraní
Přátelé, četl jsem tu několikrát srovnání odpovědnosti za svůj automobil a za svojí palnou zbraň, třeba pistoli. To srovnání značně kulhá, pistoli mohu půjčit za jasně a velmi přísně daných podmínek a pokud tyto dodržím, tak skutečně nejsem zodpovědný za to, že mou pistolí někdo spáchal vraždu. Fakt ne. (ono ani pokud je nedodržím) A pokud jsem jí půjčil osobě blízké, tak proti ní nemusím vypovídat a nesmím být nijak postižen.

Podle novely diskutovaného zákona mohu půjčit automobil a pokud s ním ten, komu ho půjčím, udělá přestupek, tak jsem automaticky viník ? Mám platit pokutu za něco, co jsem neudělal ? Kde to žijeme ? To je stejná prasárna, jako v případě sexuálního obtěžování nebo autorského zákona, kde pokud jste obviněni, musíte prokazovat svou nevinu...



nechapu
Pujcim auto manzelce, ktere nameri v obci 57, po pul roce prijde pozvanka na podani vysvetleni, kde ukazou rozmazanou fotku, protoze je zaostrena jen na RZ. Prijdu a podle fotky je jasne, ze to ja nejsem a protoze mam manzelku rad a take proto, ze radar je na konci obce, odmitnu dle svych prav vypovidat. Urednik za svym stolem se pousmeje, oznami ze nemusi nikomu nic dokazovat a dava mi spravni pokutu 5000 Kc. Takze obecni kasa se nazere, nikomu se nemusi nic dokazovat, vinik se hledat nemusi, ale hlavne ze se naplni kasicka.

Nebylo by jednodusi zavest pokutovou dan, ze bychom si to rovnou predplaceli ?



Same klady
+ policajti budou delat jeste vetsi nic nez doted.

+ nahrabe si czechradar

+ Vetsi prijem do rozpoctu, vetsi moznost korumpovat.

A bezpecnost dopravy ? na tu defekuje pes.

Vyzente svestky do ulic odchytavat nebezpecne ridice, bude to mit vetsi efekt a tezko se nekdo "bude vymlouvat".




ale takhle to prostě chodí. každý každému sviní, každý chce druhého okrást, ochcat, podvést. Všichni podle hesla: Podváděj, abys nebyl sám podveden. Taková je holt doba.



Kamery
Stejně se blíží doba, kdy bude v každé místnosti ve vašem domě nebo bytě zabudována kamera připojená na nějaký pult ochrany, pult bezpečnosti obyvatel nebo jak se to nazve. Bude to samozřejmě pro vaše dobro. Pro případ nějaké náhlé nevolnosti, proti přepadení nebo vykradení bytu. A ovce zase budou bečet, že to přeci nemůže vadit nikomu, kdo se nechová doma protiprávně. A nebudou moct pochopit, jak to může někomu vadit.



Cimz je jasne receno
ze o nejakou bezpecnost na silnicich nejde, jde o vyber penez za pokuty, dalsi prijem do cerne diry jmenem rozpocet.



Je to stejný jako u firemním vozidel
Jenže firma většinou není k zaměstnanci firmy ve vztahu osoby blízké. I když nejsem právník, počítám, že by v případném řízení byl jednatel v pozici svědka a tedy by vypovídat musel (firma ví, kdo auto řídil). Naproti tomu rodinný příslušník by svou výpovědí (také nejspíš ví, kdo auto řídil) poškodil příbuzného, tedy osobu blízkou, a dle Ústavy vypovídat BEZ POSTIHU NEMUSÍ.

Zpoplatněním odmítnutí vypovídat jsou tak prolomena ústavní práva občanů, člověk je trestán za něco, co nespáchal, a je mu odebráno právo beztrestně nevypovídat, pokud by tím poškodil osobu blízkou. Tohle u Ústavního soudu nemůže projít, i když u našeho ÚS člověk nikdy neví (nesmyslně se u nálezů rád ohání nálezy něměckého ÚS a jiných ÚS, i když má posuzovat pouze shodu s naším ústavním pořádkem).


Klondajk
Tak cedule jsme odstranili, osobu blízkou také, pitomce jsme zmasírovali, takže tomu dokonce tleskají, Klondajk může začít. Spřátelené firmičky se napakujou díky 40% z každého přestupku, spřátelení úředníci se napakují díky úplatkům, obecní kasy se napakují z toho zbytku, za každým bukem bude stát policajt s radarem a měřit. Doba příjezdu ke skutečnému problému se opět prodlouží, protože kapacity policie budou vyčerpané na důležitější věci, jako je třeba výběr peněz.

Nehody se zase trochu zvýší, což pokryjeme bypassem, kdy zvýšíme hranici uznání nehody třeba na milion, takže statisticky se naopak sníží. A pitomci budou ještě víc tleskat.

Pak někdo přijde s náhradou za "osobu blízkou" a sněmovna zruší pro jistotu ústavu celou. Co taky s ní, akorát jim to komplikuje práci.

Ó to bude ráj...


to bude rito
Poslušně zpracovaný trotlík vám dnes řekne: "Jsem slušný člověk a pokud se budu chovat slušně, nemám se čeho přeci bát" Bůůůů.

Takto zpracovaný a vystrašený jedinec si už bohužel neuvědomuje, že se v tomto případě zcela převrací jeden ze základních právním parametrů.

Dobře naučený manipulátor, který tento zákon předkládá dnes řekne:

Občané, vše je to pro vaši větší bezpečnost. Je to zaměřeno proti pirátům silnic, teroristům, extrémistům a všem narušitelům demokracie, pokud jste slušní, ničeho se nebojte.

Přátelé. Jen si nechte odebrat další občanské právo. Ono toto nařízení je zas a znovu namířeno proti vám, platícím blbcům a vystrašeným trotlíkům. Jen se nechte v zájmu bezpečnosti dotáhnout do dalšího chomoutu. Zaplatíte to zas a jenom vy. To jest vy, což jezdíte slušně, ale jednou uděláte chybu a překročíte rychlost o pár km/h. Ale kdo chce kam ........ .



A komu to prospěje?
Maximálně rozpočtu... Já nemám problém s tím, když mě chytne PČR/MP a na místě to se mnou vyřeší. Uznám chybu, sklapnu patky a jedu dál. Ale vadí mi obsílky po roce, že auto (jehož jsem provozovatel / majitel) před půl rokem jelo někde v Horní Dolní v obci rychlostí 45 km/h a v té době tam byla rychlost omezena např. na 30 km/h. Nebo když mám po půl roce řešit průjezd tunely v Praze, kde je skoro furt rychlost 70 km/h, a je na fotce změřená rychlost 65 km/h, protože tam PRÝ V DANOU CHVÍLI byla rychlost 50 km/h. Když jsem požádal pracovníka MP Praha v Korunní, ať mi to nějak doloží, dozvěděl jsem se (cituji) "já jsem tady jen úředník, já to nevím, jestli vás to zajímá, zjistěte si to na TSK!" Odpověď hodná jeho IQ...



Kdyby
Kdyby stáli na silnicích, tam změřili, zastavili, tak problém není....

.

Kdyby MP neměla právo měřit a radši se starala o pořádek uvnitř měst (včetně psích výkalů), tak by to bylo prospěšnější všem.



Já jsem pro
ze jo, peknej kocourkov, kdyby se melo dycky secko hazet na nekoho jinyho kdo je pri ruce. Policie se nemusi ani snazit objasnovat. Proste na nekoho ukazou a ten kdyz neprokaze, ze to udelal nekdo jinej, tak je to jasny. Hlavne, ze se vybere a objasni.



jaká zodpovědnost za vozidlo? Vozidlo žádný přestupek spáchat nemůže. A nést zodpovědnost za to, že někdo s mojí věcí nespáchá přestupek je do nebe volající hovadina a v tomhle případě to prošlo jen proto, že jde v první řadě o prachy za pokuty a snadnost jejich vybírání.



Policajti by si v první řadě
měli vybudovat respekt a tohle nařízení jim v tom moc nepomůže, ani je k tomu nedonutí. Policajti by měli být v terénu a prudit jen řidiče, kteří spáchají přestupek. Takhle to funguje v Americe. Tam vás policajt nezastaví, pokud jste něco neprovedl. Následovat by měla vysoká pokuta na místě a pokud dotyčný odmítne zaplatit, tak odstavit auto, dokud to nebude vyřešeno. Tím by se mohl stav na našich silnicích zlepšit.