28/11/2011
Selhání jedince?
To snad ne. Není to selhání jedince. Je to celý systém, který umožňuje přidělovat zakázky předem určeným firmám a osobám. Je to systém a vysoce sofistikovaný, který umožňuje brát a dávat "všimné". Tenhle systém pilovali politici všech vládních stran, napříč politickým spektrem. Proto přijmuli a příjímají zákony umožňující takový systém, proto dosazují do policie, soudů a ministerstev lidi, kteří sice nic neumí, ale nenarušují jejich pořádky. Proto máme bezzubé soudy, policii, úřady. Proto jsou ve státní správe naprosto zbytečné, ale všemožné komise, oddělení, útvary, náměstci a ředitelé. Proto je všechno čím dál tím dražší, proto nestačí vybrané daně, proto se utrácí horem dolem, za nesmyslné projetky, zakázky. Vždyť na "všimném" je založen celý současný politický systém.


Takže jediné řešení. Snížit daně, snížit rozdělování státu na minimum, ponechat většinu vydělaných peněz lidem a firmám. Bude-li si každý vše platit ze svého a ne ze společného, tak si své peníze ohlídá. A nebude mít důvod dávat úplatky, protože nebudou pokřivené ceny. Vyděláme na tom všichni. Zbyde nám víc peněz, klesnou ceny, protože firmy nebudou mít tučné státní a obecné zakázky a do politiky nebudou chodit zlatokopové, ale ti, kteří něco umí. Volím Stranu svobodných občanů, ti tohle mají v programu.



Rusko uz vi, ze jednou dostane Evropu opet pod svoji...
...nadvladu, nejpozdeji do roku 2020. Evropa funguje na dluh. Opet se zde ukazuje nejzranitelnejsi misto kapitalismu, o kterem psal jiz Marx v Kapitalu: Cituji: "System neptretrziteho ekonomickeho rustu za predpokladu, ze nedochazi ke stejnem rustu poctu obyvatelstva se stejnou kupni vychozi silou, nezbytne musi vyustit bud v mohutnou nezvladatelnou recesi a rozpad ekonomiky, anebo extremni zadluzeni statu tak, aby i chudi si mohli zbozi dovolit zakupovat, cimz se ovsem system dostava do bezvychodne dluhove pasti. Z tohoto pohledu vlastnictvi vyrobnich zdroju v rukach lidu a v regulaci vyroby podle potreb zarucuje, ze nasycenost trhu nikdy nenastane." Z historie my ale vime, ze komunismus nezvladl hlavni tezi Marxe, regulovane trzni hospodarstvi, a uchylil se k hospodarstvi planovanemu od zeleneho stolu. Taktez selhal vyzkum a inovacni pokrok, ktery odsoudil socialisticke zeme na drahy import technologii ze Zapadu.


Způsob financování chodu státu tím, že si půjčím od bank, zavinili především politici ruku v ruce s bankéři. Komoditou banky jsou peníze, které musí půjčovat, aby ji tak úroky vyráběly další peníze. Tuhle cestu do pekel přece nemohl ovlivnit nikdo z obyčejných lidí. Nebo snad má každý občan státu vědomí o tom, jak je rozpočet státu financován a na co jsou vydávány peníze z tohoto rozpočtu? Ad dvě. Kdo si žije nad poměr? Státy? To je dost abstraktní pojem. Žijí si snad u nás dělníci, učitelé, policisti, zemědělci atd, atd nad poměry? Nad poměry si žije tak promile národa a to především ti, kteří dluhovou past zavinili. A to platí ve všech státech EU a v USA zvlášť.


a kde je ta slavna EU?
uz se tady v tom machame 2 roky a stale zadne reseni. Pricemz pocet reseni krize se stale zmensuje a zustavaji uz jenom ta spatna a jeste horsi. Nicmene i ta jsou lepsi, nez nedelat nic. A v tomhle je achylova pata EU - sdilena zodpovednost vede k tomu, ze nikdo za nic nezodpovida a nikdo neni schopen rozhodnout.

Ale to prece zname z dob socialismu velmi dobre...