02/01/2012
Nemám důvod p. Petrákovi nevěřit,
ostatně s tím, o čem mluví, jsem přišel i já osobně do styku a vadilo mi to, měl jsem z toho všeho ale pocit, že jde o dobře organizovaný zločin z nejvyšších míst firem s milardovými obraty, státních úředníků (ŘSD) a politických stran, které ve vládách nebo na hejtmanství "tlačili" své projekty kvůli desátkům do stranický pokladniček (aby bylo na volby) a nejrůznější soukromé stranické špičky (soukromé kapsy politiků) ..

Pane Petráku, přesto se domnívám, že mluvíte na prázdno. Jistě jste si odnesl mnoho materiálů, které byste mohl zveřejnit - a to včetně jmen těch, kteří se na tom podíleli. To byste udělal nejlépe - prosím nepředávat POLICII (nedůvěryhodná), ale raději novinářům a kopie zveřejnit.

Jen tak se na konkrétnní viníky začne ukazovat prstem a něco se změní. Do té doby je to jen tichý souhklas s tím, co se dělo a pořád ještě děje.


Dálnice
Dálnice a cesty jsou zlomek všeho co je u nás k vidění jak se hospodárně využívají finance získané z výběru daní a jak to myslí s naši zemí všichni politici a úřednící s větou po nás potopa a lid jen tiše mlčí,podporuje tímto vše co se děje a je mu to jedno protože jen výkřik do tmy formou článků - kritiky opravdu nic nezmění a mocní se jen smějí jak jim vše prochází a tučná konta narůstají a to jen mlčením národa.


Ještě jednou - Když je náhodou někdo čestný ...
Na trase D3 Tábor - Soběslav dělá dozot renomovaná švýcarská firma SDS. Když její zaměstnanec přímo odpovědný za kontrolu tohoto úseku přišel na loupež za 350 milionů (vykazování většího množství kubiků než ve skutečnosti, vykazování lámání žuly, ve skutečnosti šlo o pískovec, vykazování vykácení 20.000 stromů, ve skutečnosti šlo o 2.000 atd.) a oznámil to nejprve svému nadřízenému, pak nejvyššímu šéfovi, pak šéfům ŘSD a nakonec osobně přímo tehdejšímu ministru Bártovi, stalo se jediné - byl odvolán ze své pozice a následně propuštěn ... mám se smát nebo brečet?


Prosim vas, ja jsem odevzdal statu penize v podobe dani,
davam mu je proto, aby s nima nalozil pro moje a nejen moje blaho. On mi je v podstate ukradne, protoze to blaho nejak nevidim. Kdyz si pak ja pujcim od statu a nevratim, tak me zavrou. Tak jsem se chtel zeptat, zavrou uz nekoho i na druhy strane...?


Skutečností je, že celé ŘSD mělo už být dávno v lochu.
Na začátku všeho je slovutý stavební kartel stavitelů dálnic. Proto máme ceny o tolik vyšší než v sousedním Německu. Další žábou na prameni jsou úředníci ŘSD, jejichž typickým představitelem je Halla a ti dokáží udělat každoročně větší zásek do veřejných peněz než méně slovuté Ministerstvo obrany. A na konci je líný a zkorumpovaný dozor s výsledkem zcela nekvalitních a předražených dálnic.