11/01/2012
Pojišťovny s blahovolným přispěním státu se dopracovaly k vstřícné obchodní politice, kdy místo obecného stanovení co pojištění kryje, mají velmi rozsáhlé kličky, co pojištění nekryje. A zcela nedostačující konkurenční prostředí jim v tom nahrává. Bohužel ještě naši spoluobčané nepochopili, že se lze s výjimkou povinného ručení za zcela jiných podmínek pojistit v zahraničí u pojiš´toven, chovajících se korektně a proto si pojistné ústavy v CZ(zatím) žijí svým klidným životem.


ti dva policisté, které zaměstnáš, beztak budou případně u jiné nehody nebo sedět v kanclu na telefonu, žádnou jinou zábavu nemají... existuje cca 600 000 aut bez povinného ručení a není výjimkou ani falšovaná zelená karta či neexistující číslo pojistky, jsou případy, kdy účastníka dopravní nehody druhý den po srážce rozbolí hlava, rozsah poškození auta je najednou větší než v době nehody apod... tohle nejsou výmysly, to jsou příklady z praxe a každý dopravák ti řekne, že volat policii k nehodě má smysl za každé situace...


Jenom praseciny
na lidi, nic jineho v tomto state uz nevznika.. Policie dela odhad, likvidator pojistovny dela odhad..ale ridic ve stresu po nehode, treba i ve tme musi presne urcit, zda to je pod nebo nad 100 tisic, jinak ho pojistovna zazaluje... Aspon ze panove u toho soudu vyssi instance meli rozum


celé je to na palici
proč by měl umět odhadnout škodu laik, když to nedokáže ani technik v servisu? protoze tak je to pro celou masinerii nejjednodusi a pripadne rozdily se daji elegantne hodit na ridice.


No, bohužel to tak u nás funguje. Ve filmech vidíme rozhodování soudů, které rozhodují v souvislostech. U nás, na nejnižších instancích to tak není. Soud totiž rozhoduje pouze na základě žaloby a ta je formulována tak, že soud musí rozhodnout zda ano, či ne. Až odvoláním se pak posuzují další okolnosti. To vše prodlužuje a zdražuje proces a vytváří to negativní vnímání justice. Prostě pojišťovna podala žalobu, že řidič nenahlásil škodu vyšší než 100 000 Kč a pojiš´tovně tím vznikla škoda. A soud jí dal za pravdu, "odsouzený" se odvolal, že nemohl škodu odhadnout a odvolací soud mu dal za pravdu, protože posoudil jeho možnosti a původní rozsudek zrušil. To, že naši zákonodárci plodí jeden legislativní paskvil za druhým, nemá se zdravým rozumem a citem pro spravedlnost vůbec nic společného. Tolik k soudům první instance.Ale třeba se jen strašně mýlím.