25/01/2012
Kdo vyhrál a realizoval toto výběrové řízení na software
Milý IDNES , mohl by jsi kromě pláče úředníků , kterí jednou za život museli zůstat v práci přesčas v rámci novinářské investigace přinést relevantní informace ( viz právo na svobodný přítup k informacím )

1) zadání výběrového řízení ? 2) vítěze výběrového řízení ? 3) smluvní podmínky a sankce při nefungování systému? 4) kdo rozhodl o vítězi ? 5) nezískal náhodou vítěz výběrovky i jiné státní zakázky ? 6) nejsou zde náhodou personální vazby na osoby , které o zakázce rozhodli ? 7) Není tu náhodou smluvní dodatek o vícepracích ? Toto bych si rád na IDNEs přečetl. Ale bohužel ... neví to náhodou někdo z diskutujících , neúčastnil se někdo této výběrovky jako zaměstanec konkurenční firmy , co nevyhrála ?


Kolabují ?
Konečně státem placení příživníci něco dělají, dokonce PRACUJÍ , a oni chudáčci kolabují ? No to je skandál....

Je jich, jako much , každý má počítač , konečně je od nich vyžadována práce a hned se jim to nelíbí ? Pokud je mi známo, tak leden je mimořádný měsíc, navíc mají hotové 98 % práce a na zbývající 2 % mají ještě celý týden. Ale už brečí. Tak jestli se jim to nelíbí, ať jdou do soukromého sektoru a nebo na druhou stranu okýnka.




Jaké překvapení! Je přece nad slunce jasné,
že existuje velmi těsné propojení mezi politiky všech úrovní, snad s výjimkou té nejnižší, jejich stranami a řekněme organizovanými strukturami šedé ekonomiky v tomto státě. A je zcela lhostejné o jaké strany se jedná. Celý tento systém je zcela prohnilý. Je to pokračování toho, co se počalo utvářet za doby panování reálného socialismu, systému kontaktů a vzájemných protislužeb. Estébácko-vekslácký kapitalismus let devadesátých byl jen logickým vyústěním. Režimy se mění, lidé zůstávají. Ne každý problém má řešení. Myslím, že z tohoto srabu se již nevymotáme a budeme se v něm plácat až do hořkého konce. Není zde evidentně žádná síla, která by to mohla a chtěla změnit. Vše je příliš provázané. Jsem přesvědčen, že právě toto spolu s populační explozí jisté minority tuto zemi nakonec zcela rozloží.




Kam až nás budou ždímat?
Nesouhlasím jako občan této republiky s rozhodnutím politiků.Je jasné že na záchranu zemí které se ocitly ve velkém zadlužení nemohou země EU pomoci tak,aby se státy vzpamatovaly.Když si vezmeme Řecko,Itálii,Španělsko a další země které špatně hospodařili,tak by pomoc musela být pár roků v biliardách,jelikož všude jsou nezodpovědné vlády,které se naučili od českých politiků hrabat státní peníze a kteří si říkají:ONI nás zachrání.Politik který má nyní nahrabáno kašle na národ stejně jako když šel do politiky a jenom sliboval.V roce 2010 naše republika půjčila MMF 1,2 miliardy eur a nyní další.Kolikrát ještě budou chtít?Zde nejsou peníze pro zdravotnictví,školství,policii,hasiče,jenom soudci,politici na všech úrovních a lékaři si nemusí utahovat nic.A naše mládež si bude muset platit školy!Proč za komárů nemusely být sbírky na nemocné,nebyla nezaměstnanost a jiné a dnes je to naopak?Co děláte za práci politici?To jsou naše peníze,VY nic nevyděláte,jen kradete!!!



Už bylo na čase
Evropská unie má nepochybně závažné chyby a nedostatky Její zahraniční politika bývá občas zbabělá, sdílí neudržitelnou koncepci "sociálního státu", která je mj. zdrojem dnešních obtíží. Drží se směšných ideologických floskulí, jako je tzv. multikulturalita, tzv. politická korektnost. Ale: proč se např. v zápalu diskuse nikdo nepokoušel vyčíslit, kolik peněz jsme od vzniku EU z Bruselu vyždímali? Unie nás chránila a chrání před nebezpečími zvenku i před námi samými. Před našimi odpudivými slabostmi, které mimo jiné ztělesňují lidé jako Klaus, Bobošíková nebo Zahradil.

Kritičtí buďme, ale nemělo by se zapomínat na loajalitu. Otrocké národy žijí v přesvědčení, že loajalita je projevem jejich zotročení. Touto cestou jsme se kdysi dostali do područí bolševického Ruska. Loajalita je něco, čeho je schopný jen noblesní člověk. Myslím, že máme právě velkou příležitost, abychom si tuhle nezvyklou roli, roli noblesních lidí, taky jednou vyzkoušeli.



Lidi ani žádná půjčka nezajímá.
Lidi spíš štve, že zemědělská družstva zejí prázdnotou, fabriky, které přežily fašisty i komunisty dokázali novodobí kapitalisti zlikvidovat za pár let, ze škol vycházejí prakticky nevzdělanci, půl milionu ( oficiálně ) lidí nemá práci, našeho už tady neni skoro nic, a ještě dlužíme 1,5 bilionu.