01/02/2012
Přátelé
všechny tyto problémy s rozkrádačkami se dají vyřešit jednoduše a rázně. PŘIJMOUT ZÁKON O DAŃOVÉM PŘIZNÁNÍ MAJETKU. A co nedokážeš, že jsi legálně nabyl, propadá státu, jako to platí v všech civilizovaných zemích, například v Anglii. A viděli by jste, jak by se zhroutily všechny ty manželky, babičky, tetičky a strejčkové, na které jsou miliadrové majetky napsány. Kdepak si může 80 letá babka, co dělala za komunistů ve skladě šroubků, koupit vily na Madeiře, vily na Ořechovce v Praze, kvartýty v Americe na Flodidě, lyžařské areály v Krkonoších atd. A hned by měl stát vyrovnaný, nebo přebytkový rozpočet, penzisti by měli slušnou penzi za celoživotní dřinu, děti by nemuseli platit školné atdl. Jenom chtít. Jen jeden zákon a vše by se postavilo na své místo....Ale to oni asi nikdy neudělají...

Je na čase volit komunisty a znovu znárodňovat.
Nikdy bych nevěřil, že toto může vypadnout ze mne, zapřisáhlého antikomunisty. Před 20 lety bych se za tato slova ufackoval k bezvědomí. Jak to ale vypadá, tak jsou menší zlo než tato pakáž která tam je nainstalovaná.

V roce 89 stačilo aby povolili soukromé podnikání a volné cestování. To už v podstatě bylo. Začal jsem podnikat na jaře 89. Ostatní začali až na konci roku, kdy k tomu nebylo třeba takové odvahy a o to více se dalo krást. Řezníci, vekslácí a další pakáž si přes malou privatizaci proprali peníze. První liga parchantů se ovšem napakovala až při velké privatizaci.


Toto je SYSTÉM financování moci, ne žádné jednotlivosti
Lidé stále věří, že jde o selhání jednotlivců - jednotlivých manažerů, politiků, soudců.

Není to tak, jde o dobře vypracovaný a zaběhnutý systém financování moci v Česku. Týká se přinejmenším obou velkých stran.

Politici mají za úkol do státních, městských a krajských institucí s velkými rozpočty a evr. peněz (ministerstev, státem kontrolovaných firem, fondů jako FŽP apod.) především sehnat šéfy a členy představenstev a dozorčích rad (u firem), kteří budou ochotni posílat zakázky ve výši od několika stovek milionů výše předem vytipovaným firmám. Za to jsou odměnováni. Tyto dnes už vytipované firmy zorganizované obvykle veksláky a jejich mladšími klony (jako dalík) zvyklými pohybovat se na hraně zákona a spolupracovat s podsvětím pak vyperou příslušné peníze tak, že zajistí někoho, kdo za zlomek ceny zakázky naplní její předmět, a za zbytek zafinancují činnost politických stran a jejich spřátelených sítí. Odměnou jsou jim nejen sídla v Monaku, Toskánsku, Karibiku, soukromá letadla atd.


Stovky miliard se neprožraly,
ale skončily na soukromých účtech podnikatelské mafie, formou předražených státních zakázek, korupce, daňových úniků, vyvážením zisků do zahraničí, prohranými arbitrážemi, záměrně zmršenými smlouvami a spoustou dalších ekonomických zločinů, posvěcených zákonovými kočkopsy. A zachraňovat státní erár odíráním nízkopříjmových občanů, kteří tvoří 80% obyvatel je svinstvo toho nejhrubšího zrna, je to prostě signál, že mafiáni nemají v úmyslu ani v budoucnosti řešit problémy tam, kde jsou, čili zabráněním těmto tr. činům.


Hledám střelce - Mrázek je výborná reference
Hledám výborného střelce, nejlépe již zacvičeného ( Mrázek je dobrou referencí).
Seznam lídí se nám plní. Všechny lhůty a činy jsou prý promlčené, tak je čas na alternativní řešení.


Mohl by mi nějaký kovaný zastánce
současného systému říci, který obor jsme za 22 let vybudovali do podoby, na niž může být občan hrdý, a který lze bez uzardění doporučit jako příklad toho, jak se to má dělat?
Za tu dobu se nám podařilo pouze vybudovat systém, který je schopen zničit sám sebe....



Jo,Jo
u nás v českém kocourkově je zcela normální, že ze státních a polostátních firem unikají těžké peníze do daňových rájů. Naši stávající ministři utrácí těžké miliony až miliardy na neodskoušené a tudíž nefunkční programy (Drábek), druhý vymyslí v rámci dotačních titulů takovou hovadinu, že bruselští úředníci okamžitě uzavírají kohoutek s evropským penězovodem (Dobeš) , další ozvučí za nekřesťanské peníze naše předsednictví v EU (Vondra) a ministerští úředníci za to, že "dřou jak koně" dostávají statisícové odměny (Nečas). No a já si musím připlatit v lékárně, nemocnici, mimochodem do které musím dojíždět 40 Km, neboť v našem městě bylo zrušeno specializované oční oddělení a nejen toto oddělení, mé děti čeká školné, pokud se budou chtít dostat na vysokou školu a Kalousek nám povytáhne DPH. Takže vláda rozpočtové odpovědnosti a protikorupčního tažení může rozhazovat plnými hrstmi bez toho, že budou postiženi a ovčan český to bude ze svých daních s pokorou platit. Nu, dobrá to



Pořád jsem přemýšlel, kvůli jakým schopnostem byl Roman
kooptován do ČEZu...chyba, ono to nebylo kvůli schopnostem. Technicky vzato je stejný, jako zlodějíček, co vám ukradne v tramvaji peněženku.
Tak co teď:
a) odsouzení celé té kliky kolem Romana na 15let nepodmíněně, zabavení veškerých majetků a doživotní zákaz působení v řídících pozicích
nebo tzv. česká cesta:
b) půl roku se bude jako vyšetřovat, pak se pár desítek mega přesune na účty politických stran, soudců a vyšetřovatelů a s úžasem se najednou zjistí, že vlastně nešlo o trestný čin a vše bylo průzračné jak Standův křišťál.


Nevím
Fakt nevím. Nevím jak dál. Komunisti se neosvědčili, ale demokracie v současné podobě také ne. Co s tím? Jak z toho svrabu? Toto se nelíbí převážné většině lidí, ale přesto to jede dál. Proč si to necháváme líbit? Nakazil nás snad pravdoláskař Havel? S tím svým, že pravda a láska jednou zvítězí nad lží a nenávistí? Nechali jsme se ukolébat tím jeho sametem s tím, že to tak nějak přijde samo? Nechali jsme postupně korupci, zlodějinu a tunelování narůst do současné podoby, kdy je tím prolezlé všechno. Netrestááme zloděje, nevyžadujeme osobní odpovědnost dobře placených úředníků, kteří beztrestně a snad i záměrně odvádějí špatnou práci. Jednou to přeci musí bouchnout. Dostaví se anarchie a bezpráví. Jinak to dopadnout nemůže. Lidé si vzpomenou i na staré kauzy a jejich účastníky. Vzpomenou si na jejich výsměch právu. Bude mnoho rychlých procesů. A zkuste v tu chvíli vysvětovat lidem, že kje to tak špatně...:(



pěkné věci lezou na světlo...
Poslední dobou se dovídáme více a více o tom jak se zde v uplynulých letech kradlo.Kdo si kolik nahrabal,kdo za čím stál a kdo ještě pořád tahá za nitky.Jen jedno se asi nikdy nedovíme.Kdy tito lidé přijdou o veškerý svůj majetek a o majetek svých příbuzných a nastoupí na pár let do basy. Myslím,že pokud o tom budeme jen diskutovat nic se nestane.Je třeba asi vyjít do ulic a žádat po svých politicích jednání.Tedy něco co jim je cizí.Už třeba proto,že část s nich v tom jede také.


Vážení zaměstnanci nejen Škodovky !!
Nezapomeňte naplno pracovat za 1/3 platu běžného v EU , nezapomeňte pokorně plnit příkazy , zákazy a být vystresovaní z propouštění



************
Jiná pravidla.
Jo pane Váňa - prorazit mezi tuhle verbež není tak "snadné" jako vychovat špičkové koně, kteří vítězí v těch nejlepších dostizích. K tomu musíte mít známosti, žaludek, milióny všimného a ne jenom nadšení, dobré plány a ochotu pracovat. Je tady zásadní rozdíl - zatímco to druhé dokáže jenom někdo, kdo dokáže dřít, má spoustu nadšení a elánu a je mu "shůry dáno", tak to první dokáže každá vypatlaná řepa, která má dostatečně odolný žaludek, silné známosti a nadutou kešeni. To je ta smůla naší "demokratické" společnosti. Zřejmě paní primátorka ještě nesplatila dohodnutou sumu za podporu své snahy obsadit křeslo, případně jiné dluhy a musí slavnému Dostihovému spolku přihrát ještě nějakou tu malou velkou domů. Každopádně by bylo naivní domnívat se že to, co může sypat, získáte jenom proto, že byste s tím možná dokázal naložit lépe - je nutno pouze někoho lépe zaplatit.