02/02/2012
bl.ost evropskych politiku nezna hranic
nejdriv podlehnou tlaku nadnarodnich firem aby se uvolnil dovoz z asie. takze tyto firmy zacaly vydelavat o 200% vic, sebrali evropanum praci a pomohli k vyvoji ciny a destabilizaci celeho kontinentu a ted ti politici chteji, aby to same udelala cina. kdyby mela spetku rozumu tak Evropska unie napari na dovozove zboží z asie přirážku 200% a pak by mohlo nastat vyjednávání. ale oni jsou tak naivni, ze neviditelna ruka trhu, kdy my mame otevrenou naruc a cinani neprustrelnou vestu, vsechno vyresi sam. no jak je videt uz zebrame o to aby se to neresilo samo, ale aby se delali zasahy.


****

Tenhle článek je naprosto nesmyslný
Je sice pravda, že kamenné videopůjčovny a obchody s filmy a CD upadávají, ale důvody jsou jiné!

1,Hlavním důvodem je, že tyto služby se přesunuly na internetovou sféru (online půjčovny, eshopy) a také je poskytují například digitální televize (např. o2-tv). Je jasné, že lidé raději využívají služby v pohodlí domova.

2,Piráti ani nemají přístup k filmům v plnohodnotné kvalitě, dokud tento film není uveden v obchodech. Každá pirátská kopie (i několikanásobná) má základ j originále a k tomu se lze normálně dostat až po vydání. Nebo opravdu chcete tvrdit, že nahrávky puberťáků, co si dají kameru mezi sedadla a chřoustají v záznamu popcorn konkuruje originálům?! To znamená, že stejně tak jim dělají konkurenci i samotné obchody.

Tento článek je nesmyslný a měl by být objektivně napsán pro všechny strany, co "likvidují" kamenné půjčovny a obchody, hodit vinu na pirátství, navíc opět s nesmyslným předpokladem, že každý pirát by si jinak film půjčil, koupi a ještě šel na něj do kina, blbost!


a to vadí?
prostě telegraf se dnes taky už dneska nepoužívá a mobil vytlačuje pevnou linku.... Ať provozovatelé nebrečí a začnou podnikat jinak. No ne?


je to postavene na hlavu
Ak nieco stahovacie sluzby ukazali (Megaupload a pod.), tak je to obrovska diera na trhu online distribucie filmov: Mat moznost si za pausalny poplatok stiahnut/pozriet niekolko filmov za mesiac. Nieco ako platene kanaly na kablovke.
Tvrde represie nic nezmenia. Kopirovat sa bude stale, len sa budu pouzivat ine distribucne kanaly. Zmenit to moze az pohodlna, dostupna, legalna sluzba.


kamenne videopujcovny asi speji k zaniku
- s tim nikdo nic nenadela. Podobone jako treba telefonni budky, nebo papirove pohlednice, nebo vinylove desky.
Co ale nechapu, proc filmovy prumysl nevyuzije jiz zavedene distribucni kanaly - typu megaupload - a neposkytuji filmy timto zpusobem. Spusta lidi uz si zvykla za tato data platit - sice zadne horentni sumy, ale plati.
Kouzlo stahovani totiz neni jenom v tom, ze je to zadarmo (nebo skoro zadarmo), ale i v tom, ze je to rychle dostupne.


Drobný poplatek
Když jsou "ilegální servery" schopny svým majitelům vydělávat miliardy na nelegálním umístění seriálů a filmů, proč nepřejdou na podobný model ty legální? Proč člověk nemůže sledovat filmy na internetu prakticky zadarmo, jen s drobným omezením, které zmizí v případě poplatku? Proč nejsou na webu legálně filmy s reklamami soustavně přinášejícími peníze tvůrcům filmu? Variant jistě existuje moc a všechny by se vyplatily více jak divákům, tak tvůrcům,...tedy více, než stávající stav...


lidi..nevěřte tomu
1. každý počin o rozhýbání zkostnatělého distribučního systému byl potlčen. Je to tak 5 let nazpět, co půjčovna Planet DVD udělala online distrubuci titulů. Fungovalo to tak, že když měl člověk nabitý účet, tak si mohl filmy půjčoval online. Stažený film byl enkodovany v jejich formátu, který bylo možno přehrát pouze v jejich proprietárním přehrávači a to libovolněkrát v průběhu 24hodin od půjčení/stažení. A víte, jak to dopadlo? No OSA jim to zavřela, protože při převádení filmů z originálních nosičů na jejich formát firma prolamovala ochrany.
Tato síť půjčoven pokračovala v půjčování starým způsobem, až do doby, kdy zkrachovala.
2. viníkem je stát, že nechá lidi buzerovat spolkem dlouhonosých kastrátů ze spolku OSA
3. warez never dies!


prostě je jiná doba
kolik je dnes telbudek? Kolik je dnes přepřahacích stanic pro dostavníky. Zkrachovaly úplně všechny. Proč o tom není článek, jak k tomu přijdou? Zkrachoval Kodak.
Novinky. Já dlouhé roky hledal jeden starší český film. Dokonce jsme si zjistil kdo má k němu aktuálně práva, chtěl jsem koupit nebo nějaké info zda je možno film získat na VHS nebo DVD. Už devátým rokem čekám na odpověď. Takhle se ty společnosti chovají a pak se diví. Naštěstí mi ho sehnal jeden zdatnější známý a stáhl z jakéhosi ruského servru. Mám ho a koukám hned na film. Kdybych za něj zaplatil tak koukám několik minut na hlášení že nemám krást a pak až film. Po reklamách distributora.


Koukáme doma na legální YouTube, Stream či ČT
Také Internet. Jak tomu chtějí videopůjčovny konkurovat? Takže plky z cesty. A tu hoňku, kdy jsem přinesl pár filmů z půjčovny a bylo potřeba to honem honem vykoukat, již nikdy více. Stejně ty časy výpůjční doby byly nastaveny, aby si to šikula ripnul, ale kdo si to chtěl v klidu vykoukat, nestíhal. Takže videopůjčovny jely na zlodějně a kopírování, jako kdokoliv jiný.
Neustále postrádám staré filmy. Českou filmovou školu. Slavné filmy, co v Česku třeba nikdy nejely dík bolševikovi. Klubové snímky. Naše videopůjčovna měla pár starých titulů a víc nic. Všímáte si, že nějakého toho Kachyňu nebo Vláčila prostě komplet neseženete. Posledně jsem koukal na ruskou verzi Vláčila. Hrůza.
Doufám, že vznikne knihovna ve stylu Uložto, kde budeme archivovat vše, co představuje českou a světovou kulturu za posledních 100 let. Je to nutné. Zatím žijeme jak kulturní neandrtálci, národní knihovna filmů neexistuje a mimo amerických blafů, se pořádně nic nesežene. A do toho média pouští lži o pirátech.


boze. to mam snad brecet?
nevim, ale technologicky pokrok je nezadrzitelny. to ze pujcovny nemaji moznost vstoupit do sveta internetu a pujcovat filmy online. to by jim vydavatele nedovolili. takze radsi svedou vinu na nas uzivatele. to jako mame kvuli tomu, ze chceme zachranit par videopujcoven prestat sledovat veci z internetu, mame prestat chodit na youtube? mame prestat poslouchat pisnicky a MP3ky? mame snad vyhodit nase televizorey, jelikoz to jsou zaruceny zabijaci radia, jak tvrdili ti samy americky vydavatelsky firmy s jejich prichodem v minulem stoleti? mame kvuli vyrobcum gramofonovych desek vyhodit vsechny nase sterea, radia atd?
takhle bych mohl pokracovat do nekonecna. proste videopujcovny mely kdysi svuj duvod, ale to byla doba analogu a videokazet. s prichodem digitalnich technologii uz to nebylo ono a oni to moc dobre vedi. jen proste zase my bezni uzivatele se mame citit vinni a sami na sebe vrhnout trest v podobe ACTA?
tahnete nekam vy pisalkove takovych clanku


Videopůjčovny, komu chybí?
Je to přežitek minulosti, proč bych si měl přát jejich návrat když online distribuce ať černá nebo ta placená je po všech stránkách lepší, rychlejší, komfortnější? To je asi jako přát si návrat tel. budek a za tím účelem omezovat stavy mobilnívh telefonů aby si i dřívější provozovatelé přišli na své, zatímco dnes slouží budky už jen jako WC pro bezdomovce. Videopůjčovny jsou prostě přežité, tečka. Můžete o nich maximálně tak udělat samostarný díl pořadu retro a nostalgicky zavzpomínat



KRITIKA NA KOMUNISTICKÝ REŽIM.
Jak nám redaktoři sdělují vážnou tváří jak na Kubě a Sev. Koreji cenzurují internet a že je to vlastně zásah do svobody občanů a porušování zákl. lidských práv.
Vždyt to ale kapitalista dělá to samé, změnil taktiku vysvětlování, že nejde o cenzuru ale o porušování autorských práv.
OBČAN ABY SE NEDOSTAL K INFORMACÍM, KTERÉ SPÍŠE MOHLI POŠKODIT VLÁDNÍ STRANY.
To je ten pravý důvod, aby vám mohla policie kontrolovat vaše stáhnuta data na počitači či MP3


Drobné zamyšlení...
ACTA se projednávála už nějaký čas a většinu toho času TAJNĚ ! Proč, když je tak užitečný nástroj a přinese blaho celému lidstvu, jak se v diskuzi někteří snaži vehmentně tvrdit? Už tu bylo řečeno, že nebýt odvážných lidí, dosud bychom možná ani nevěděli, že nějaká ACTA existuje. Docela se divím, že ti lidé jsou ještě naživu.
ACTA je prezentována jako nástroj proti zneužívání duševního vlastnictví a ochrana proti padělání. To by bylo pěkné, kdyby tomu tak skutečně bylo, kdyby výrobci jedinečných výrobků už nemuseli mít strach, že se druhý den po jejich uvedení na trh objeví čínské plagiáty. A že prý se zabrání i počítačovému pirátství ! Exkrement, přátelé, jeden velký exkrement.
ACTA je od samého začátku koncipována jako nástroj, který má umožnit legálně porušovat lidská práva v oblasti elektronické komunikace. Cenzuru, likvidaci nepohodlných jedinců,kontrolu nad internetem. A já jsem přesvědčen, že zcela záměrně a prvoplánově a nějaký boj proti pirátství a padělání je jen kamufláž.


ACTA
By měla být okamžitě smetena ze stolu,když už nic, tak jen proto, jakým způsobem byla projednávána. Vždyť nebýt osobní iniciativy některých dobrých duší, nikdy bychom se ani nedozvěděli, že se neco takového chystá. To má být demokracie?